Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Σενάριο ταινίας καταστροφής



Οι γονείς μου ψήφισαν Αριστερά πριν 30 χρόνια για τελευταία φορά κι έχουν ακόμα να το λένε. Βέβαια τη δεκαετία του '70 όλοι οι ευπρεπείς άνθρωποι ψήφιζαν Αριστερά ή κάτι σαν Αριστερά, λ.χ. το ΠΑΣΟΚ του δημαγωγού-λαοπλάνου. Η δεκαετία του '70 φαίνεται να έχει σημαδέψει πολιτικά τους γονείς μου. Π.χ. ο πατέρας μου διάβασε το "Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος" πριν κανα χρόνο και το βρήκε "πολύ ενδιαφέρον" (για τον πατέρα μου αυτό είναι τεράστιο κομπλιμέντο).

Η δεκαετία του '7ο είναι επίσης η εποχή που διάφοροι τύποι "έκαναν αίσθηση" και "άφηναν εποχή" γράφοντας κοντόφθαλμα και παιδαριώδη πολιτικά κείμενα δομημένα πάνω σε σχηματικές αντιθέσεις, κείμενα που επέλυαν βαθύτατα ασήμαντα ζητήματα μαρξιστικού ιδεασμού (κατά την ερμηνεία του ΚΚΕ ή του ΚΚΕ εσ., οι καλοί). Σήμερα όλοι αυτοί οι πρωτοποριακοί στοχαστές της Αριστεράς θα είχαν τύχει της προσοχής που τυγχάνει ένα μπλογκ πέμπτης κατηγορίας, μάλιστα θα έγραφαν και σε ένα από αυτά. Βεβαίως, για να πούμε και του στραβού ΚΝίτη / Ρήγα το δίκιο, τότε υπουργός Τύπου ήταν ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ενώ όταν δολοφονούσε η Αστυνομία, απλώς δεν το μαθαίναμε. Συγγνώμη που σας πληγώνω (τους μεγαλύτερους) ή σας κάνω να βαριέστε (όσους γεννηθήκατε πιο μετά, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου ξώγαμων).

Με πιάσαν οι δικοί μου τις προάλλες να με ρωτήσουνε τι να ψηφίσουν. Αφού εξήγησα στη μητέρα μου ότι δεν ισχύει η άποψη ότι 'το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τα συνδικάτα φταίνε που δεν άφησαν τις κυβερνήσεις του Καραμανλή να κάνουν τη δουλειά τους' κι αφού παραδέχτηκαν κι οι δύο ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ έχουνε στελέχη της προκοπής, έπεσε αμηχανία.

Προχτές που έγραφα στον ολντμπόυ αναρωτήθηκα: "Τι θα γίνει αν καταφέρει να ξαναχάσει τις εκλογές ο Γιωργάκης;"

GatheRate

1 σχόλιο:

  1. Aν ξαναχάσει τις εκλογές ο Γιωργάκης, το πιθανότερο θα είναι να προκύψει θέμα προέδρου και τα εγγεγραμμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ να πάνε στις τοπικές να ψηφίσουν το νέο αρχηγό.

    Δεδομένα: μέτρια έως χαμηλή νοημοσύνη του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για άνθρωπο κακών προθέσεων.

    Εάν όμως απ' τα ενδοπασοκικά προέκυπτε π.χ. το bébé génie κατά Μελίνα, δεν ξέρω αν θα αναφωνούσα από ευτυχία, γιατί όσο τον θυμάμαι Υπουργό Πολιτισμού, τον πρόκοψε τον πολιτισμό. :)


    Υ.Γ. Τη δεκαετία του '70 οι ευπρεπείς άνθρωποι που ψήφιζαν αριστερά ψήφιζαν Ηλία Ηλιού και ΕΔΑ. ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν συνήθως οι Κεντρωαριστεροί που δεν καλύπτονταν απ' το Γεώργιο Μαύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή