Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τιπ προς οικονομικούς μετανάστες



Όταν μεταναστεύσετε στην Ελλάδα, πηγαίνετε ντουγρού στις μεγάλες, γκρίζες, απάνθρωπες, απρόσωπες πόλεις της. Μην το κουνήσετε από κει με τίποτα, ακόμα κι αν κατακρεουργηθεί το παιδί σας ψάχνοντας σε σκουπιδοντενεκέ, ακόμα κι αν κατά λάθος πυροβοληθείτε από όργανο, ακόμα κι αν πέσετε στα νύχια μοχθηρών συμπατριωτών σας. Τουλάχιστον θα φταίει η αλλοτρίωση κι η απονιά της πόλης. Κι άλλωστε, εκεί θα είστε ξένοι όπως κάποτε ξένοι υπήρξαν εκεί οι γονείς ή οι παππούδες των ντόπιων.

Αν όμως καταλήξετε στην ελληνική επαρχία, θα εξαφανίσουν το παιδί σας και θα καμώνονται ότι απλώς εξαφανίστηκε γιατί μάλλον ήταν φύτουλας, θα σας βιάσουν και θα σας πουν και δικαστικώς πουτάνα που τα 'θελε ο κώλος της, θα σας σταβλίσουν με τον άντρα σας και μετά θα σας ξεχάσουν, θα σας βάλουν να μαζέψετε ελιές και μετά θα σας δώσουν στο Αλλοδαπών για να μη σας πληρώσουν, θα βρεθείτε βιασμένη σε πηγάδι στα 11 σας. Κι όλα θα ξεχαστούν αμέσως στη μικρή και δεμένη κοινότητα που τη διέπει το κοινοτικό πνεύμα. Γιατί δε θα 'στε παρά ακόμα ένα σκυλί στ' αμπέλι. Και τα σκυλιά δεν καλοπερνάνε στην ελληνική επαρχία.

GatheRate

6 σχόλια:

  1. Έτσι. Μόνο, σκέφτομαι ότι αφορά κάθε επαρχία, όχι μόνο την ελληνική -
    και πάω να προσθέσω ότι απλώς εμείς τείνουμε να εξιδανικεύσουμε την επαρχία των παραδόσεων και των ηθών και εθίμων μας, αλλά σκέφτομαι πάλι ότι ίσως αυτό είναι ίδιον κάθε αστικής κοινωνίας.
    Τεσπά, πολύ μπλα-μπλα βάζω σε ένα ανατριχιαστικά απλό ποστ, συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελπίζουμε και να το χώνεψε...
    :)
    (το οικογενειάρχης και Αλβανός πάλι;τι να πει κανείς πια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όλα θα ξεχαστούν αμέσως στη μικρή και δεμένη κοινότητα που τη διέπει το κοινοτικό πνεύμα. Γιατί δε θα 'στε παρά ακόμα ένα σκυλί στ' αμπέλι. Και τα σκυλιά δεν καλοπερνάνε στην ελληνική επαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή