Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

A las barricadas


Αν χτες η κυβέρνηση εκχωρούσε στους Τούρκους τη Ρω, απόψε όλοι θα ήτανε στους δρόμους. Ενώ τώρα που εκχωρεί στην Τρόικα τις ζωές μας, είμαστε μουδιασμένοι.

Αν σε κάποια αψιμαχία πατούσαν Τούρκοι κομμάντο το Αγαθονήσι και δεν ξεκουμπιζόντουσαν, θα φωνάζαμε όλοι κρεμάλα σους προδότες και άλλα τέτοια γραφικά.

Είμαστε θύματα της ελληνορθόδοξης παιδείας μας, μιας παιδείας φτιαγμένης για τους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση της Πόλης. Γι' αυτό λούφαξαν οι πατεράδες κι οι μανάδες μας στην Επταετία, γι' αυτό τώρα είμαστε "παγωμένοι", βαρναλικά μοιραίοι, κατηφείς και ασάλευτοι -- και δεν ξέρω τι άλλο. Γι' αυτό ασχολιόμασταν με το τεχνικό θέμα της υφαλοκρηπίδας και του FIR αλλά όχι με το πρακτικό ζήτημα του αφανισμού μας, γι' αυτό φρίττουμε με την καταστροφή της Σμύρνης και την Προσφυγιά αλλά όχι με αυτό.

Αλλά φτάνουν τα λόγια, ήρθε η ώρα των δρόμων. Ανάλογα με τις πεποιθήσεις, τις ευαισθησίες, τον προσανατολισμό σας, επιλέξτε το πολεμιστήριο σάλπισμά σας.

Ήρθε η ώρα της Αντίστασης.

GatheRate

3 σχόλια:

  1. Οτιδηποτε να παραχωρηθει, αν ειναι εξω απο το πεζοδρομιο μας, με το καταλληλο αντιτιμο μπορει να γινει δεκτο. Αλλωστε το αιγαιο ανηκει στα ψαρια του δεν λεμε τοσα χρονια; Το catch22 βεβαια ειναι τα ψαρια του αιγαιου σε ποιον ανηκουν.
    Η κοινη πιστη δεν ειναι της νεορθοδοξιας η ενας κακως ή καλως εννουμενου "πατριωτισμος". η κοινη πιστη αποκρυσταλλωνεται στο 'ο ολυμπιακος και το αιγαλεω να κερδανε" τουλαχιστον μιντιακα.

    Αλλωστε αγαπητε ο ιδιος ο τρισμεγιστος ΓΑΠ δεν ειχε αναφωνησει οτι προτιμω μια πατριδα μικροτερη και ας ειναι πιο ασφαλης; Γιατι ειχε γινει θεμα τοτε; γιατι μιντιακα και επιχειρματικα συνεφερε. Αν συμφερει τωρα οχι τη Ρω αλλα τη μανα μας και το πατερα μας να δωσουμε τα μιντια θα δωσουν τον καταλληλο τονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν συμφωνώ ακριβώς με τη μεσαία (τρίτη) παράγραφο (ιδίως όσον αφορά την περίοδο της χούντας), αλλά

    ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, η δική σου η γνώμη δεν πιάνεται. Εσύ τσιμπάς και σε άθλια δημοσιεύματα τύπου Λώρη Κέζα -κανιβαλισμός να 'ναι κι ό,τι να 'ναι! Άντε, τρέξε στο Σύνταγμα να δώσεις το σάλπισμα της μάχης για την άμεση χρεοκοπία και τη δραχμή! Είσαι ένας πολύ χρήσιμος ηλίθιος -δεν μπορώ να πω!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή