Κυριακή 6 Μαρτίου 2005

Ένα σημείωμα με πολλές ξένες λέξεις

Frustration: λέξη για την οποία δεν υπάρχει μονολεκτική μετάφραση στα ελληνικά (κι αυτό συνεπάγεται πολύ λιγότερα από όσα οι λεξικεντρικοί νομίζουν). Οργή και απογοήτευση μαζί. Ναι, συμφωνήσαμε να μη γίνει αυτός ο χώρος ειδησεογραφικό πρακτορείο, αλλά πώς να νιώσει κανείς διαβάζοντας τη μίνι συνέντευξη Κούγια στο ΒΗΜΑgazino; (Ορίστε, malefic συμπλογκιστή μου, είχαμε δεν είχαμε τον πιάσαμε τον Κούγια.) Τού το είπαν πως θα δημοσιευτεί; Ή πάλι τι να σκεφτεί με το παρόν, και δη την κατώνειας έμπνευσης (ξέρετε τώρα: et praeterea censeo Carthaginem delendam esse) κατακλείδα του;

Είπαμε, αν δε μας φάνε οι πούστηδες, έχουνε πιάσει σειρά οι ξένοι και οι Τούρκοι (άσε δε τις Τουρκάλες). Ξανακυλήσαμε έτσι στην πιο σκληροπυρηνική εκδοχή ενός lato sensu παπανδρεϊσμού, σαν τον πάλαι ποτέ της δεκαετίας του '80.

Κι είχα σκοπό να σας γράψω κάτι πιπεράτα σεξουαλικά, μπας και αυξήσω λίγο την κίνηση 'δω μέσα...

GatheRate

4 σχόλια:

  1. Πρόκειται για επιστροφή στο παπανδρεϊκό παρελθόν ή μήπως για τη γνωστή επανάληψη της Ιστορίας. Σ' αυτήν την περίπτωση, τι είδος άραγε είναι η φάρσα της φάρσας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που κάνει τον Κούγια Κούγια μπορεί βάσιμα, πιστεύω, να οριστεί ως "πομφολυγώδης αυτοεκλαμβανόμενη μαγκιά" (bubbling self-assumed magkia), μέγεθος που εξαρτάται απόλυτα από τον χρόνο έκθεσης και χορηγείται σε αναβράζοντα δισκία. Πλοφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή η μαγκιά, εκεί όπου αρμόζει: στα μπιλιάρδα πίσω από τον Παναθηναϊκό όπου κάναμε κοπάνες πριν κάτι αιώνες.

    Πάντως, ναι, έχει τάργκετ γκρουπ ο άνθρωπος: τις λούγκρες. Άλλωστε, μόνον ο Πολ Ποτ ξεκίνησε εναντίον όλων κι είδατε πόσο κράτησε, ο δόλιος. Όλοι οι άλλοι αρχηγοί είχαν ένα 'τάργκετ γκρουπ' ρε αδερφέ: τους εβραίους, τους ρεβιζιονιστές-οπορτουνιστές, τα κουμμούνια, κ.ο.κ. Ο Κούγιας μπορεί να σκάσει ως πομφόλυξ έφιππος κύματι θαλάσσης (καλή ώρα Περικλής Γιαννόπουλος, και καλά ξεμπερδέματα), η κοπριά που εκσφενδονίζει, κάπου δε θα πιάσει;(που έλεγε κι ο Γκαίμπελς.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ελληνικό πολιτικό και κοινωνικό εκκρεμές έχει κάνει ήδη δύο κλικ προς τα δεξιά. Τα λέει γιατί ήδη κάπου πιάνουν. Which is a grim prospect.

    ΑπάντησηΔιαγραφή