Δευτέρα 18 Απριλίου 2005

Αιρετοί άρχοντες

Αντιγράφω (από μνήμης) την προσφώνηση του Νομάρχου Θεσσαλονίκης προς μέλη διεθνούς συνεδρίου τα οποία δεξιώθηκε στους ωραιότατους κήπους της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης την περασμένη βδομάδα:
I am obliged to welcome you to Thessaloniki. I hope you are enjoying the Pontian [sic] hospitality.
[Παύση 5'']
If you don't know what 'Pontian' means, look at your history books. Thessaloniki is the most romantic city in the world. If you go down to Tsimiski Street, you will see the most beautiful women. Thank you very much and good work with your conference. [Exit]
Όλοι κοιτούσαν αποπληκτικά, μερικοί προσπαθούσαν όμως να χαζογελάσουνε ταυτόχρονα. Πάντως, για να μη φανώ τελείως διανοούμενο σκουλήκι, ε, ναι: οι Σαλονικιές έχουν ωραία πόδια και ωραιότερο αέρα. Τώρα, όσον αφορά την ορολογία (βλέπε και το τελευταίο ρακασικό σχόλιο αυτής της καταχώρισης), ας μην είμαστε και πλεονέκτες, να 'μαστε και λογικοί...

GatheRate

7 σχόλια:

  1. Δεν είμαστε πλεονέκτες, καθόλου μάλιστα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έκανε χρήση του phrasal verb "go down to" και δεν είπε "go down on", κάτι που θα απογείωνε σουρεαλιστικά το λογύδριο.

    "για να μη φανώ τελείως διανοούμενο σκουλήκι" = "για να μη φανώ τελείως διανοούμενος αρειανός φίλαθλος", ε; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη ρίχνεις το επίπεδο, $%@$#%&*@&# τον ΠΑΟΚ σας (αν και ήταν ο παππούς μου ο συχωρεμένος)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πληροφορούμαι από έτερο φαν του πολυτάλαντου και τσαχπίνη νομάρχη μας ότι τα καθημερινά δελτία τύπου του είναι cult, αλλά σίγουρα τίποτα δε συγκρίνεται με την live εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιβεβαιώνομαι διαρκώς: τίποτε δεν συγκρίνεται με το αυθεντικό cult!
    Thanx για το ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιιιι, μόλις τώρα θυμήθηκα ποιος είναι νομάρχης Θεσ/νίκης... (μόλις γύρισα απ'τον Άρη). Τώρα που συνδύασα νοερά ήχο με εικόνα, το πράγμα έχασε την αστειότητά του, έγινε αναγουλιαστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας δούμε τα (μετα)φραστικά ατοπήματα του συμπαθούς Νομάρχου Θεσσαλονίκης από την πιθανή θετική τους πλευρά: Ίσως οι κυβερνώντες το Ελλαδιστάν αναλογιστούν πως ήρθε η ώρα να αναλάβουν δράση και μερικοί πραγματικά γλωσσομαθείς νέοι του τόπου μας και προκυρήξουν καμιά θέση εργασίας, να γράφουν π.χ. τους λόγους που θα εκφωνούνται ενώπιον κοινού! Η ανάγκη γίνεται επιτακτική με την πρόσφατη διεύρυνση της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελληνικά using English words.
    Why not?

    ΑπάντησηΔιαγραφή