Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2005

Οδηγός μπλογκανάγνωσης

Περισσότεροι γράφουνε μπλογκ παρά διαβάζουν. Οπότε, αυτομάτως, αυτή η καταχώριση καθίσταται περιττή, αφήστε την κι άντε να γράψτε στο μπλογκάκι σας.












Μπα, ακόμα εδώ είστε; Περιμένετε τον οδηγό; Καλά λοιπόν.

Κατ' αρχήν, περί ορέξεως, σπανακοτυρόπιτα (ξέρω την αυθεντική ρήση, αλλά δε μ' αρέσει η κολοκυθόπιτα). Άρα, μην τρελαίνεστε όταν τα γούστα του έρμου του ανθρώπου που γράφει το μπλογκ δεν εφάπτονται των δικών σας, πήζοντας τα σχόλιά του στο μπινελίκι. Δεν πειράζει. Άλλο τα γούστα, άλλο οι απόψεις. Εκεί χωράει και μπινελίκι.

Δεύτερον: όπου βλέπετε πολύ σεξ, και μάλιστα ιστορίες σεξ, σηκωθείτε όπως είστε και
α. είτε αγοράστε το λογοτεχνικό ένθετο του Free ('Love Letters' λέγεται),
β. είτε, εάν ντρέπεστε την περιπτερού, ξανακαθήστε και πηγαίνετε στον Ευταξία, όπου μερικές ιστορίες μπορεί και να είναι αληθοφανείς.
Τρίτον και κυριότερον, μακριά από τα μπλογκ που αναπαράγουν την τηλεοπτική πραγματικότητα. Γιατί να διαβάζετε κάτι που θα μπορούσε να σας το πει και η τουβού με μία εικόνα; (Βεβαίως, 1 εικόνα=1000 λέξεις.) Πολλώ δε μάλλον, γιατί να το γράφετε; Ε; Εε;

GatheRate

15 σχόλια:

  1. Ζήτω η σπανακοτυρόπιτα!!!

    Μαζί σας, διαόλια. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρίτον και κυριότερον, μακριά από τα μπλογκ που αναπαράγουν την τηλεοπτική πραγματικότητα. Γιατί να διαβάζετε κάτι που θα μπορούσε να σας το πει και η τουβού με μία εικόνα; (Βεβαίως, 1 εικόνα=1000 λέξεις.) Πολλώ δε μάλλον, γιατί να το γράφετε; Ε; Εε;
    Αν αναφέρεσαι στην τηλεοπτική δεοντολογία και κουλτούρα, και στα πρόσωπα που προωθεί, συμφωνώ, αλλά η επικαιρότητα δεν ανήκει αποκλειστικά στην τηλεόραση. Προφανώς δε γίνεται blogging χωρίς δημοσιογραφία, μπορούμε όμως να διαλέγουμε τις πηγές μας και να μη "στέλουμε πελάτες" στον κιτρινισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πώς ξεχωρίζουν τα γούστα από τις απόψεις; (αυτή τη στιγμή κάνω ότι δεν καταλαβαίνω, αλλά: το "λατρεύω τη μπάλα" είναι γούστο ή άποψη;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' αρχήν, μπράβο και στους τρεις σας που διαβάζετε μπλογκ. Και μάλιστα το δικό μας! :-)

    @constantina: Ζήτω!

    @oneiros: Δεν είπα 'επικαιρότητα', είπα 'τηλεοπτική πραγματικότητα'. Επεξηγώντας (λίγο, όμως), πολλές φορές βλέπω ολόκληρα μπλογκ που μοιάζουνε με Θέμο, Μάκη, Καμπουράκη, πρωινάδικο, μεσημεριανάδικο, Λαζόπουλο, Παπακαλιάτη, σήριαλ πολλά, χαζά και διάφορα. Το μόνο που μένει είναι ένα μπλογκ που θα λέγεται Η διασκέδαση χτύπησε κόκκινο (κι έμεινε στον τόπο). Τώρα, αν γράφει κανείς σαν Κούλογλου / Παπαχελάς, ε, δε χαλιόμαστε κιόλας.

    @τέττιξ:

    Σύντομη απάντηση: Ουγκαγκαμπούμ γκουμ χι, αγκαμπού γκι γκι χαχά ( = "Καλή η τάπα").

    Λιγότερο σύντομη: Είναι ανεπίτρεπτο να μπινελικώνεις τον άλλο στα σχόλια επειδή τυγχάνει γαύρος. Ή να τον μπινελικώνεις στα σχόλια επειδή του αρέσει η μπάλα.

    Αλλά είθισται να έχουμε απόψεις για τα γούστα (άλλων)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρεξήγησις, καμία τάπα δεν ήταν στις προθέσεις μου... Υπήρχε κάποτε ένας προοδευτικός μπλόγκερ που είχε δημοσιεύσει ένα ποστ όπου έλεγε ότι η κατάκτηση του Γιούρο ήταν η ευτυχέστερη μέρα της ζωής του και όπου εκθειάζε αυτό το χωρίς σκοπιμότητα παλλαϊκό γλέντι όπου χάνονται ταυτότητες και διαφορές. Ε, έκανα το λάθος (;) και άφησα μερικά σχόλια υποτιμητικά για το γεγονός, που αυτός τα εξέλαβε ακόμα χειρότερα. Κέρδισα την αντιπάθειά του και τον χαρακτηρισμό του μισάνθρωπου
    (και μερικά άλλα, που δεν είναι του παρόντος). Εγώ το γούστο του το σχολίασα εξ ολοκλήρου ως άποψη. Ήταν όμως μοιραίο ότι την απορριπτική μου "άποψη" κανείς δεν θα εξελάμβανε ως γούστο (σεβαστό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Μπατζανάκη,

    Είστε αριστοκράτης οφείλω να το ομολογήσω
    και έχετε και γούστα και απόψεις.

    Σας διαβάζουν και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είπα 'επικαιρότητα', είπα 'τηλεοπτική πραγματικότητα'[..]
    Δεν διαφωνώ, αλλά θυμήσου ότι τηλεόραση βλέπουμε 40 χρόνια, ενώ blogs έχουμε μόνο τα τελευταία 2-3 (ξέρω, είναι θέμα ορισμού, αλλά κατά βάση ούτε στον γραπτό τύπο δεν υπήρξαν πολλά αξιόλογα blogs τα τελευταία χρόνια). Θα βρουν κι αυτά την δική τους έκφραση σιγά σιγά.

    Ουγκαγκαμπούμ γκουμ χι, αγκαμπού γκι γκι χαχά
    nitpick: Αν θυμάμαι καλά, το ρεφρέν του Χάρι έλεγε: Ουγκαγκαμπούμ μπουμ γκι, αγκαμπού μπι ρι ρι γκαγκά (/ αου γκι γκι αου γκι γκι μπαγκαγκαγκαούμ γκα γκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ για τη διόρθωση (τον Όνειρο) και τα καλά σας λόγια εν γένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Sraosha τι έγινε; Τώρα που τα βλέπεις καλύτερα με την LCD κατάλαβες τα περί trash;

    Κι αν εμένα τα γούστα μου είναι να μπινελικώνω (που δεν είναι, λέμε τώρα - μην τολμήσεις, ξέρω τι θα πεις), εκεί δεν ισχύει το περί σπανακοτυρόπιτας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Porco-βόσκο: μα γιατί με λέτε 'αριστοκράτη' συνέχεια; δεν καταλαβαίνω...

    @σεισμογράφημα (alias maiandros): LCD; Ποια LCD; Πλυντήριο πιάτων δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλυντήριο πιάτων πήρες ωρέ άχρηστε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντωμεταξυ τώρα χαμπάριασα ότι με είπες σεισμογράφημα. Τι εννοείς μιαρέ Sraosha;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουμπάροι, επειδή όπου σεξ, τότες μάτι και επειδή ντρεπομαι την "περιπτερου" μου, μπηκα στον Ευταξία.
    Ορε, τι διαόλια είναι αυτά που βάζετε στα link σας! Ντρέπομαι και που διάβασα το post! Ντροπή, αίσχος! (κάνω τον σταυρό μου, δεν φαίνομαι, ε;)

    Σοβάρά τώρα, πρέπει οποσδήποτε τα blogs να είναι σοβαρά, γεμάτα προβληματισμούς κλπ; Θεωρείτε πως ενα blog (ένας άνθρωπος) δεν μπορεί να γράφει αυτό που σκέφτεται εκείνη τη στιγμή, αυτό που τον απασχολεί, τα ίδια του τα συναισθήματα; Ας είναι και μπούρδες για κάποιους! Για αυτόν μπορεί να είναι κάτι. Και πιστεύω πως αυτό το κάτι δεν μπορούμε να το κρίνουμε σκληρά οι υπόλοιποι για τον απλόυστατο λόγο, δεν είμαστε αυτός.
    Φυσικά ισχύει το ίδιο ΚΑΙ για τις απόψεις. Όλα αυτά γιατί πιο πολύ φοβάμαι το ρατσισμό των "ανωτερων ανθρωπων".

    :)

    "Κάτω οι τύρρανοι περιπτεράδες και ψιλικατζούδες" (Τον πόνο μου λέω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σοβάρά τώρα, πρέπει οποσδήποτε τα blogs να είναι σοβαρά, γεμάτα προβληματισμούς κλπ;

    Α, όχι, αυτό το "οπωσδήποτε" θα ήταν πολύ πληκτικό. Άμα θέλει κανείς αποκλειστική σοβαρότητα και προβληματισμούς, παίρνει και την Καθημερινή και κοιμούνται μαζί.

    Θεωρείτε πως ενα blog (ένας άνθρωπος) δεν μπορεί να γράφει αυτό που σκέφτεται εκείνη τη στιγμή, αυτό που τον απασχολεί, τα ίδια του τα συναισθήματα; Ας είναι και μπούρδες για κάποιους!

    Βεβαίως και μπορεί, και πρέπει, και γενικά ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Άλλο οι προσωπικές μπούρδες, όμως (καλοδεχούμενες), κι άλλο να προσπαθείς να γράψεις "Θέμο, Μάκη, Καμπουράκη, πρωινάδικο, μεσημεριανάδικο, Λαζόπουλο, Παπακαλιάτη, σήριαλ".

    Βλέπω κόλλησες με τις πορνοϊστορίες; τς, τσ, τς. Μάλλον όντως ντρέπεσαι την περιπτερού εσύ. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Nτρέπομαι;
    Ολόκληρη κατάλυψη στο blog της με "πύγους" έκανα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή