Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

Κύπρος: Μνήμη και αγάπη - Επίμετρο

αφιερωμένο στην τρυφερή συμβία και πολυαγαπημένη σύντροφο της ζωής μου, η οποία ποτέ δε με διαβάζει· διαβάζει thas και μόνον thas, άντε και Γκ. Καπλάνι.

Η κυπριακή τηλεόραση είναι πολύ χάλια. Πολύ. Είναι σαν να βλέπεις ΤυρίTV, ΤηλεΚουτσούφιανη ή ΤηλεΜπουρνάζι στην Ελλάδα, αλλά με ένα πέρασμα βερνίκι. Αν σκεφτεί επίσης κανείς ότι τριάμισυ κανάλια είναι βάσαλοι και παραρτήματα ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, τα οποία δυστυχώς αναμεταδίδουν μερικώς, ε, άσε: και ντόπιος αγνός επαρχιωτισμός και Μάκης, και τι κουρέλια παραγεμίζουν το μπουμπάρι και αγγλόφωνο κανάλι για τους Βρετανούς συνταξιούχους της Πάφου, και οδοιπορικά στα κατεχόμενα χωριά μας και Τατιάνα-Ματιάνα-Η Ελλάδα (την) Παίζει. Και Γιούρονιουζ και Λαζόπουλος. Όλα. Δεν έχουμε Λιακόπουλο και ΤηλεΆστυ.

Ένα κάπως σοβαρό ελληνοκυπριακό κανάλι είναι το Σίγμα. Αν και ειδησεογραφικά πρόκειται για χαλκείο παραπληροφόρησης, διαστρέβλωσης και προπαγάνδας (ιδίως το μαρτυρικό 2003-2004), τουλάχιστον παράγει κυπριακές σειρές (οι περισσότερες αρκετά καλές) και άλλες ντόπιες εκπομπές. Κι επειδή δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνία, κράτος, και τα λοιπά χωρίς το τωκ σόου τους, το Σίγμα έχει αναθέσει σε μία γυναίκα να κάνει ό,τι θέλει. Τι για τηλεπάθεια, τι για πορνεία, τι για ναρκωτικά, τι για σχέσεις, τι για μαγεία, τι για τη μετανάστευση, τι για τον σατανισμό, τι για τις ανασφάλειες του μέσου Κυπρίου, τι για την εμμηνόπαυση, τι για θεραπείες με τη δύναμη του νου, τι για δίαιτες -- όλα τα συζητάει η Ελίτα.

Σήμερα, λοιπόν, κύριε ισαγγελέφ, έκατσα να φάω με την τρυφερή συμβία και πολυαγαπημένη σύντροφο της ζωής μου και με χτύπησε αυτό το ούφο:

ta pedia mas

Αυτή είναι η "κυρία Ελίτα-μου":

Elita ta pedia mas


Επίλογος: Για όσους βρίσκουν την Ελίτα σέξι (εγώ πάλι όχι: δε με πολυεξιτάρουν οι καρδινάλιοι), προσφέρω Με Αγάπη την παρακάτω φωτογραφία:

elita Ayia

Σήμερα μιλάμε για τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας της Άνδρου (καρτερία που την έχουνε κι αυτοί οι Άγιοι, όμως, ρε παιδί μου).

GatheRate

13 σχόλια:

  1. Άσε τις υπεκφυγές και εξήγησέ μας γιατί τα τρία τελευταία post είχαν από 6 σχόλια, μίσθαρνο όργανο του σατανά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει παιδιά σε ηλικία γάμου η Ελίτα; Άλλαζω άρδην γνώμη για τις πεθερές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΤΣΑΚΗ. Η ΕΝ ΛΟΓΩ "ΚΥΡΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ; ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΕΛΙΤΑ"; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ / ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΟ / ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ; ΤΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ - ΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΜΑΣ!!! ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ;

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχουμε Λιακόπουλο και ΤηλεΆστυ.

    so what are you whining about???

    :-P

    νομίζω πως την ζηλεύεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @αττίλα: με κίνδυνο να κατηγορηθώ ότι ανοίγω την κερκόπορτα και ότι προσκαλώ τον Αττίλα, σας λέω ότι η απάντηση στις ερωτήσεις σας θα δοθεί μόνον αν έρθετε ο ίδιος στην Κύπρο. Επίσης, ο σημερινός επίλογος πρέπει να σας αποστόμωσε: η "κυρία Ελίτα-μου" είναι ορθόδοξη όταν δεν είναι πνευματίστρια, εθνικίστρια, γιουριγκελερικιά...

    @rakasha: μπάχαχαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συζητώντας με Κύπρια συμφοιτήτρια, μου είπε ότι είναι το ανάλογο της ueber-Frau Δρούζα στην τηλεόραση της νήσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η "κυρία Ελίτα-μου", δεδομένου και του κοινωνικοπολιτικού περικειμένου στη νήσο, είναι γίγαντας του πνεύματος και δημοσιογραφικός φωστήρας σε σχέση με τη Δρούζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχουμε υπόθεση κάτω στην Κύπρο. Προφανώς δεν είδατε την κα Ελίτα με τον (τρελλο)γιατρό τον Μικελλίδη να μιλούν για τις σχέσεις ανδρών - γυναικών. Τηλεφωνά μια γυναίκα να ρωτήσει τον γιατρό για την απιστία της, και ο Μικελλίδης αμολά την ατάκα "την πουτανιά έσχιεις την μέσα σου".

    Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Aκίνδυνος
    Vivere pericolosamente!

    @Mpatzanakios
    Μη γράφετε για την Δρούζα,θα σάς κάμει μηνύσεις. Σι ιζ γκόιν το σου γιού ρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από πλευράς ποιότητας κυπριακών σειρών το κρατικό κανάλι είναι κατά πολύ καλύτερο - το να λες ότι η Κυπριακή τηλεόραση είναι χάλια αλλά να βγάζεις το Σίγμα ως το πιο αξιόλογο μόνο οξύμωρο μπορώ να χαρακτηρίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "το πιο αξιόλογο";

    Μόλις κοπήκατε στην κατανόηση κειμένου. Λυπάμαι.

    :-p

    (Επίσης, τα κρατικά κανάλια είναι δύο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε συ Σράοσα, μισές δουλειές κάνεις. Θα σου τραβήξω τ΄ αυτί. Φρόντισε να ανεβάσεις φωτογραφία της Καιτούλας στη Νοοτροπία. Αν το κάνεις εδώ, θα σε φάνε ζωντανό οι "αναγνώστες" σου. Φίδια στον κόρφο σου τρέφεις.

    Α, περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή