Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Σώσον Κύριε!

Sanctus, από τη Λειτουργία σε σι ύφεση ελάσσονα (μερσί, Μπερεκέτη) του Μπαχ, για μία φωνή αλλά για γερά νεύρα.Εδώ σε μια κάπως πιο συντηρητική εκδοχή (εμένα μου αρέσει αυτή):

GatheRate

8 σχόλια:

 1. Σε εκτέλεση με τον Στελάρα το έχεις; :-D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Bach, violin sonata, BWV 1001:
  http://uk.youtube.com/watch?v=IBl1tnIxJnU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @TIΠOYKEITO: Όχι, ο Πτωχοαλαζόνας Κλαψο-τέτοιος περιοριζόταν σε Σοστακόβιτς και λίγο Σκριάμπιν.

  @τέττιγ(γ)α: Καλά, εσείς ΠΟΥ χαθήκατε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. (i) παρόραμα: είναι φούγκα, όχι σονάτα

  (ii) η ανωτέρω φούγκα είναι λίγο ενδεικτική για το πού χαθηκα(με). Θα *σας* γράψω μέιλ συντομότατα, υπόσχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα ήθελα εν συντομία να θέσω ένα θέμα: Διακωμώδηση ή διαπόμπευση των έργων τέχνης.

  Τα όρια είναι λεπτά. Παρατηρώ όμως συχνά στο Γιου-τιουμπ τα βίντεο που, χωρίς ή και με εισαγωγικά,σατιρίζουν κλασικά μουσικά έργα να είναι περισσότερο δημοφιλή από τα πρωτότυπα. Ίσως πολλοί από τους θεατές να είναι γνώστες των κλασικών έργων και απλώς να ξεσκάνε. Φοβάμαι όμως μήπως δεν είναι παρά γελαδάρηδες που αν δεν δουν χορεύτρια με ζαρτιέρες στο παλκοσένικο δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται περί τέχνης και απλώς εφησυχάζουν σχηματίζοντας μια πλειοψηφία καταφρόνησης αυτού που η ύπαρξή του σημαίνει ευαισθησία - κατάσταση δύσκολη για οπλοφόρους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γερασιμότατε, κατ' αρχήν συμφωνώ μαζί σου. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με βιντεάκια που παρωδούν σκηνές ταινιών.

  Έψαχνα χτες στο youtube μια υποφερτή εκτέλεση του Benedictus από τη Solemnis για να ανεβάσω στο μπλογκ. Βρήκα μία του Τοσκανίνι, που δε μου άρεσε σαν εκτέλεση, και μία με τον Bernstein, που είχε χάλια ήχο (το σόλο του βιολιού και οι ψηλές της σοπράνο ακούγονταν σαν άρρωστοι γλάροι). Είναι δύσκολο να έχεις υποφερτή ποιότητα ήχου μέσα από το youtube. Οι παρωδίες δεν έχουν τέτοιες ηχητικές απαιτήσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προς την τεχνική κατεύθυνση:
  Η ποιότητα του ήχου στα βιντεάκια στο you tube εξαρτάται από τη σωστή ή λάθος μετατροπή του πρωτότυπου σε αρχείο flv ή avi ή mpeg. Συνήθως,οι περισσότεροι συμπιέζουν στην ίδια αναλογία εικόνα και ήχο. Το σωστό θα ήταν να "κόψουν" ανάλυση (άρα και Mb) από την εικόνα και να αφήσουν ανέπαφο τον ήχο. Όταν ανεβάσουν το βίντεο στο you tube, αυτό θα συμπιέσει συνολικά το βίντεο για να το φέρει στα μέτρα του, αλλά από την ποιότητα του ήχου θα σωθούν πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή