Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008

Υπερσυμμετρία: 2004-2008

Με πολλούς τρόπους, ζούμε το αντίστροφο του 2004.

GatheRate

5 σχόλια:

 1. Εγώ θα έλεγα ότι ζούμε αυτό που θα γινόταν το 2004 αν ο ήρωας της ιστορίας δεν έκανε συμφωνία με τον Μορφέα (ή με τον Θάνατο ίσως;) για να ζήσει ένα διαφορετικό μέλλον απο αυτό που ήταν γραμμένο να γίνει.Τώρα ποιό ήταν το τίμημα, αυτό το ξέρουν μόνο αυτοί :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επειδή αντιλαμβάνομαι πως δεν εννοείς μόνο το ποδόσφαιρο...
  κλαπ κλαπ κλαπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τον όρο τον χρησιμοποιείτε νεολογικά φαντάζομαι διότι μεν ακούγεται ωραία στην απόδοση νοήματος στο θέμα, αλλά παράλληλα έχει και απόλυτη ερμηνεία στη φυσική:

  ''Υπερσυμμετρία ονομάζεται η συμμετρία η οποία ανταλλάσει φερμιόνια με μποζόνια και τανάπαλιν.

  Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο εάν η υπερσυμμετρία αποτελεί πραγματική συμμετρία της φύσης, αλλά το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί σε σειρά πειραμάτων που πρόκειται να ξεκινήσουν το 2008 στον επιταχυντή LHC του ερευνητικού κέντρου CERN της Γενεύης.'' από βικιπαίδεια

  απλά πληροφοριακά και ανευ άλλου νοήματος η σημείωση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όταν άφησα αυτή τη σημείωση, είχα στον νου μου μια μεταφορά, βεβαίως, όπως σωστά επισημαίνετε: πώς φαινομενικά ασύμβατα μεταξύ τους πράγματα και καταστάσεις ανταλλάχτηκαν μέσα σε 4 χρόνια. Παράλληλα, ήταν επικαιρική μεταφορά, λόγω LHC και του τι θα μας δείξει και για το H και για την υπερσυμμετρία (έχω κάτι φιλαράκια μέσα στο πείραμα).

  Εκ των υστέρων, όπως είναι μόδα τελευταία, θα μπορούσα να πλάσω ένα σενάριο ότι ναι, ως φερμιόνια είχα κατά νου -- ξέρω γω -- τα παρόντα χάλια, ως μποζόνια (φορείς των τεσσάρων δυνάμεων) είχα -- λου-χου -- κάτι άλλο θετικό κι ελπιδοφόρο κι ότι είστε βλαξ που δεν διαβλέψατε (χαχά) τη λεπτότατη ειρωνεία και τον λεπτότερο υπαινιγμό.

  (Καλά ντε, μη βαράτε, οι άλλοι που τα λένε τι καλύτερο έχουν από μένα;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. χα χα
  όντως με το πείραμα διέβλεψα ότι θα υπάρχει μια λεπτή και οξυδερκής σύνδεση...
  πάντως ήταν ωραίος τίτλος και αυτό μετράει!
  όσο για υπαινιγμούς, ε ναι θα μπορούσα ωραιότατα να σας κατηγορήσω ως LHCλάτρη, φυσικολάγνο, μποζονομανή, θετικιστή, επιστημονικό, πεσιμιστή, κρυφοεθνίκι,παρελθοντολόγο, συγκριτιστή ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή