Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Αντίο μπαζ

Άι σιχτίρ και με το μπαζ σας και με τα Ούρουκ-Χάι του (εξελιγμένα τρολλ) που τριγυρνάν εκεί μέσα και προσβάλλουνε κόσμο (όταν δεν κάνουν υπεροπτικά τάχα μου χαριτολογήματα).

Έχει και η υπομονή μου όρια. Άμα ήμουνα μαζόχα και ήθελα να με βρίζουνε, υπάρχουνε κι άλλοι τρόποι.

GatheRate

18 σχόλια:

  1. πάρτο αλλιώς!
    Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις το έγραψα, όταν βρίσκομαι σε αδυναμία να αντέξω δλδ
    ..δεν αξίζει να του δίνουμε αξία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λέτε κι εσείς, καλά τα λένε κι οι άλλοι -- πλην όμως δεν είμαι Βούδας. Δεν μπορώ να ανέχομαι τη χυδαιότητα, ασχέτως αν συνδυάζεται με αβελτηρία ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πίστεψέ με. Ήμουν έτοιμος, όχι να πω άι σιχτίρ, αλλά να πάψω να ασχολούμαι με το buzz. Η πλειοψηφία νικάει, αλλά η τροπή που έχει πάρει δεν με αφορά. Δεν χρειάζονται εκρήξεις θυμού. Μόνο αφαίρεση της μελισσούλας.... Βλέπω το έκανες ήδη. Θα ακολουθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι εκνευρισμοί. Η πράσινη μελισσούλα δεν μας αφορά πια. Η πλειοψηφία του μπαζ έχει συγκεκριμένες πλέον κατευθύνσεις πολιτικοοικονομικής δημοσιογραφίας, και γι αυτή τη δουλειά να σου πω, προτιμώ τις 'φημερίδες. Θα σε ακολουθήσω και θα καθαιρέσω τη μελισσούλα από το μπλογκ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά έκανες, εύγε!

    Πρίν απο 1 χρόνο σε αυτο το post
    μίλησα κι εγώ περίπου για αυτο και βρές το στα megathreds του buzz να δεις τι εγινε απο τους "πάλιουρες", είναι για γέλια!!!

    Πολύ καλά έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλά πέρα και δίπλα από όλα αυτά να σας θυμίσω την ύπαρξη του αγγλόφωνου tab - με εξίσου ενδιαφέροντα θέματα και πολλή περισσότερη ησυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι αλλά έτσι οι γόνιμες φωνές στη αγορά του μπαζ μειώνονται κατά μια (δυο αν συμπεριλάβουμε και τον Μπερεκέτη).

    Υπάρχουν άραγε καλύτερες αγορές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φταιω εγω τωρα να θυμησω (κ' συμφωνησω) με τον Φρειδερικο οτι το ανοιγμα ενος μεσου στους πολλους (με την Ομηρικη εννοια του ορου) συνεπαγεται αυτοχρημα κ' τον εκχυδαισμο του; Φταιω εγω τωρα να θυμησω (κ' να συμφωνησω, κ' εγω κ' ο Αλεξης) με τον Μαο οτι πρεπει να στηθουν παραυτα στρατοπεδα καταναγκαστικης διαπαιδαγωγησης μπλογκερς κ' μπαζερς; Να μαθουν τουλαχιστον τροπους διαολε.

    Ομπερστουρμαν φυρερ Αλοις

    Υ.Γ.: περα απο την πλακα, αγαπητε οικοδεσποτα, αντιλαμβανεστε οτι σχεδον αναποδραστα το επομενο βημα σας πρεπει να ειναι η αποχωρηση σας απο τα ματαια ετουτα εμπλογκια, οπως αλλως τε εχετε πει κ' στο παρελθον. Αν παλια η αποχωρησης, η αποσυρση εαν προτιμαται, ητο μια καποια λυσις, πλεον ειναι η μονη.

    Υ.Γ.2: δυστυχως δεν μπορεσα να βρω στοιχεια επικοινωνιας με την Πεπη Ρηγοπουλου (γνωστη της οικογενειας), θα συνεχισω αλλα σας προειδοποιω να μην αναμενετε κ' συνταρακτικες εξελιξεις.

    Υ.Γ.3: Ο λαζοπολις τον παιρνει, πειτε το κ' στους αλλους! Χο χο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @μπερεκέτη: δυστυχώς, πάντως. Στο μπαζ έβρισκα μέσα στα πολλά πολύ ενδιαφέροντα θέματα -- στο ζήτημα 'συζήτηση' έγινε ό,τι έγινε. Πάντως εδώ και καιρό παρακολουθούσα εκεί μέσα πολλά πράγματα που δε μου άρεσαν.

    @πρόβατο: φόρουμ όπου συστήνεις τι είδες και σ' άρεσε. Δες και Ξυδάκη στην Κ σήμερα.

    @Nick Fassolas: δε συμφωνώ ακριβώς μαζί σας. Το πρόβλημα δεν είναι οι άλλοι, οι ιδέες τους ή οι κλίκες. Το πρόβλημα είναι οι αντοχές του ανθρώπου. Ας πούμε ότι τα φόρα είναι σαν τα καφενεία: άμα αρχίσουν και γίνονται λέσχες, και δεν παίζεις, ε, αργά ή γρήγορα θα πάψεις να είσαι θαμώνας.

    @citronella: Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω.

    @lazopolis: Δεν είναι όλοι για τις αγορές. Άλλωστε αυτές μια χαρά αυτορυθμίζονται, δε χρειάζονται τον κάθε ελιτιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η πλειοψηφία του μπαζ έχει συγκεκριμένες πλέον κατευθύνσεις πολιτικοοικονομικής δημοσιογραφίας, και γι αυτή τη δουλειά να σου πω, προτιμώ τις 'φημερίδες.

    Υπάρχει άραγε κανένα φόρουμ όπου μπορεί κανείς να συζητήσει ανοιχτά και ελεύθερα για κάποια θέματα;
    Γνωρίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ ιστολόγε, εδώ τί κάνουμε; Συζητάμε. Το πρόβλημα με το μπαζ είναι ότι καταργήθηκαν οι υπομονετικές συζητήσεις και διευκολύνθηκε η ταχύτητα των δημοσίων σχέσεων. Κλίκ στο πράσινο μελισσάκι και δεν χρειάζεται ούτε καν να διαβάσεις. Έχεις πιστωθεί όμως ένα μπαζάκι. Ύστερα, πώς ψηφίζονται τα θέματα στο μπαζ και πώς δημιουργούνται οι πλειοψηφίες; Με δέκα ψήφους ανά ποστ. Δηλαδή;... Χαίρω πολύ. Έ, όχι- δεν πάω για πολιτική καριέρα....

    Μπορούμε να γυρίσουμε στις εκτενείς συζητήσεις; Μπορούμε. Αν επιστρέψουμε στο ήθος των πρώτων χρόνων. ΟΧΙ ΣΧΟΛΙΑ-ΨΗΦΟΙ. ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παντως, με τιποτα, με τιποτα ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ, μην βγαλετε εκεινο το traffic live feed. Οταν βλεπω πως πχ Loytrakion (με τόνο!), Corinthia arrived on νιωθω καπως. Αυτο δεν ειναι μπογκ, ειναι η μαυρη τρυπα του μπλογκοσυμπαντος που ρουφαει πολεις κ' χωρια!

    Υ.Γ. Επειδη ποστ χωρις Λαζοπολη ειναι σαμαλι χωρις τελαρο, απλα αναφερω το ονομα του. Κ΄επειδη το μπλογκ αυτο ειναι poetry-friendly, η δε μη κ' poetry-promoting, κλεινω το παρον με ενα δυστυχο διστοιχο

    Φευ, Λαζοπολη πλεον κ' εσυ
    δεν τρως γραβιερα, μονο φοντυ;

    (ελα που δεν καταλαβες ποιος ειμαι)

    Σας μερσω ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παροραματα

    "ει δε μη..." αντι του λανθασμενου η δε μη (κεκτημενη ταχυτης γαρ)

    Επισης μολις ειδα οτι ο Meligalas, Messinia, ηρθε στο μπλογκ. Δια τους μη εντοπιους, ας πληροφορηθουν οτι το κανονικο ονομα του Μελιγαλα ειναι Ζεζα. Απελθετω απ'εμου οιαδηποτε σκεψη αμφισβητησις της ελληνικοτητος αμφοτερων των ονοματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ούρουκ Χάι!!!! χαχαχαχαχαχχαχαχαχα

    τέλειο!!!!

    χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορούμε να γυρίσουμε στις εκτενείς συζητήσεις; Μπορούμε. Αν επιστρέψουμε στο ήθος των πρώτων χρόνων. ΟΧΙ ΣΧΟΛΙΑ-ΨΗΦΟΙ. ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ.
    23/11/08 23:46


    Συμφωνώ και επαυξάνω και προσυπογράφω και σας ψηφίζω:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Μπερεκέτης: Δεν ισχύει και το αντιστροφο; Εκεί τί κάνουμε; Συζητάμε. Το μπαζ δεν αποτρέπει εκ φύσεως την υπομονετική συζήτηση. Δεν αποτρέπει τα σχόλια με νου και καρδιά. Μας δίνει όμως έναν εναλλακτικό τρόπο έκφρασης - πιο σιωπηλό και πιο ανοιχτό σε ερμηνείες ίσως, και για αυτό παρεξηγήσεις. Μπορείς να μπαζώσεις χωρίς να σχολιάσεις. Μπορείς και να μην μπαζώσεις αλλά να σχολιάσεις. Το μπάζωμα είναι δυνατότητα. Δεν είναι υποχρέωση.

    Και έπειτα, ποιές πλειοψηφίες; Ποιές πολιτικές καριέρες; Οι ίδιοι είκοσι άνθρωποι "ψηφίζουν" - σπάνια έχει σημασία ποιός ψήφισε τί, δε. Τις περισσότερες φορές δεν ψηφίζω ποστ που μ'αρέσουν ενω ψηφίζω άλλα που δε μ'αρέσουν - πρόκειται για μπάχαλο δηλαδή.

    Αυτό που συμβαίνει στο μπαζ τελευταια είναι οτι έρχεσαι (έρχομαι) αντιμέτωπος με μερικούς που ανήκουν σε φυλές πολύ μακρινές, με εντελώς διαφορετικές αφετηρίες και εντελώς αλλόκοσμη (για μένα) αντίληψη της πραγματιόητας, της ηθικής, της δικαιοσύνης, της ιστορίας κλπ. κλπ.

    Αυτούς τους τύπους είναι πολύ πιο εύκολο να τους αποφύγεις στο μπλόγκ σου. Στο μπαζ όμως θα τους φας στη μάπα.

    Δεν μπορώ να πώ οτι ξέρω αν έχει νόημα η συζήτηση με τέτοιους τύπους. Καταλαβαίνω οτι είναι επώδυνη και χρονοβόρα. Και τις περισσότερες φορές ατελέσφορη. Όμως ορισμένες φορές, όταν έχω χρόνο και διάθεση, την εκλαμβάνω ως πρόκληση: πρόκληση να ακουστεί αυτό που εγώ νομίζω οτι αντιστοιχεί στη φωνή της κοινής λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξέχασα να χαιρετίσω τον αγαπητό καριερίστα σχολιαστή ανώνυμο παραπάνω και να δηλώσω οτι η μπλογκόσφαιρα προσμένει καθημερινά την ολική του επιστροφή: για να ξαναποκτήσουν τα σουρεαλιστικά σχόλια το ήθος που τους αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή