Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Εκλεχτικές (sic) συγγένειες

ή 'Award winning design' ή 'Αν ήταν το βιολί πουλί'

GatheRate

7 σχόλια:

  1. Ναι και; Και σ'αυτό πρόβλημα έχουν; Να κάνουμε πόλεμο; Να βρίσουμε; Να τους μουτζώσουμε; Τι να κάνουμε;; Ήμαρτον.. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Ελισαβέττα Β΄ της Αγγλίας γιατί δεν μήνυσε ακόμη την Ευρωπαϊκή΄Ένωση που κόπιαρε το δίλιρο κέρμα για το δίευρώ της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όμως δεν είναι κυπριακή πρωτοτυπία! Έχω δει αφισούλες παρόμοιου περιεχομένου (και μεγέθους) σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες Γαλλίας και Γερμανίας (λόγω Τούρκων μεταναστών). Οι Γάλλοι μάλιστα είναι καμένοι από παλιά: σύμφωνα με γαλλικό αστικό μύθο (ή μήπως δεν είναι μύθος;) στη δεκαετία του 80 η τότε εκδοχή του γαλλικού φράγκου είχε το ίδιο μέγεθος / βάρος με το θρυλικό ελληνικό δίφραγκο. Έτσι πολλοί έλληνες φοιτητές φουλάραν τις τηλ. καμπίνες με δίφραγκα και το επόμενο πρωί οι υπάλληλοι του δήμου που τις αδειάζαν κοιτούσαν περίεργα κάτι σκουριασμένα σιδερα με αποκρυφιστικούς θυρεούς.

    Βέβαια εδώ http://www.hoaxkiller.fr/hoax/2005/fraude_lire_turque.htm
    γράφει ότι πρόκειται για hoax, αλλά καθώς πολύ έχουν τσιμπήσει, το θέμα είναι να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά και ψάχνουμε πίσω από κάθε μπουρδίτσα κυπριακά και ελληφρενικά σύνδρομα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είπα ότι πρόκειται για κυπριακή πρωτοτυπία. Έχω εξηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν είμαι από εκείνους που νομίζουν ότι υπάρχει (ελληνική) πρωτοτυπία ή αποκλειστικότητα στις εμμονές, στην ανικανότητα, στη στενομυαλιά, στην κακοδιαχείριση ή στη βλακεία. Επειδή βαριέμαι να ψάχνω τα αρχεία μου, δείτε τουλάχιστον τη σειρά καταχωρίσεων-μίνι ντοκυμαντέρ "καλύτερες οικογένειες", που δημοσίευα εδώ σε συνέχειες.

    Δεύτερον, όπως εξήγησα στην kwlogria πιο πάνω, "πρακτικό πρόβλημα όντως θα μπορούσε να υπάρξει". Δηλαδή δε θα μου φαινόταν παράλογο να τυπώσει φυλλάδια επί του θέματος μια δημόσια υπηρεσία.

    Ωστόσο, ακριβώς εδώ διαπιστώνω ότι η εν λόγω (ιδιωτική) τράπεζα έκανε (όπως λέτε) "την τρίχα τριχιά": πάκα ολόκληρα από αυτά τα φυλλάδια (σε ιλουστρασιόν, με έναν τόνο Achtung, σε μέγεθος Α5) στα υποκαταστήματά τους. Σε μια χώρα με ελάχιστα αυτόματα μηχανήματα. Σε μια χώρα που στο κάτω-κάτω έχει μάθει να πιάνει την ημισέληνο και τον Κεμάλ Τουρκοπατέρα με την άκρη του ματιού, όπου κι αν κρύβονται.

    Για να το κάνω κι αυτό λ(ε)ιανό: διακρίνω μια υποψία νεύρωσης, ίσως ιδεοψυχαναγκαστικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή