Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Οι νέοι, τα μηχανάκια τους κι οι πεταλούδες

Πονάει η κοιλιά μου.

Μπορεί να φταίει και που πήγα κατά τις τρεις να πάρω γάλα για αύριο κι είδα το πρωτοσέλιδο της Στερεοτυπίας για τη χτεσινή παγκόσμια (;) ημέρα μπλογκαρίσματος κατά της ρύπανσης. Κοιτώντας λοξά διάβασα ότι εκατομμύρια νέοι που αγωνιούν διαμαρτυρήθηκαν κατά του επικείμενου ξεσπιτώματος των πιγκουίνων (και κάτι μαυριδερών που πάνε και ζούνε στις εκβολές ποταμών) μέσα από τα μπλόγκζ τουζ.

"Μπαμπά, πού πήγαν οι πεταλούδες;" Ρώτα, παιδί μου, τους όλο πόζα, στόμφο κι ημιμάθεια συντάκτες Απογευματινής Αδέσμευτης Εφημερίδας που έχει αναγάγει τη "μαχητική δημοσιογραφία" σε εντυπωσιασμό, συνθηματολογία και συναισθηματισμούς τύπου Τατιάνας.

GatheRate

9 σχόλια:

  1. <ενημερωμένος άμα τε και μπρεχτικός ευαίσθητος>Μπαμπά, όταν πήγαν να ξεσπιτώσουν τους πιγκουίνους από το βόρειο πόλο δεν είπες τίποτα, γιατί δεν έμενες στο βόρειο πόλο. Τώρα που μας ξεσπιτώνουν και από το νότιο ποιος θα μιλήσει για μας;</ενημερωμένος άμα τε και μπρεχτικός ευαίσθητος>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει πιγκουίνους στον Βόρειο, καρντιά μου!

    :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E άρα έχει υλοποιηθεί το μισό σχέδιο ξεσπιτώματος κι όμως οι πιγκουίνοι του Νότιου Πόλου εξακολουθούν να ζουν στη νιρβάνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπαμπά γιατί πονάει η κοιλίτσα του Σραόσα;
    -Απο τα γέλια παιδί μου, με το μάρκετινγκ ιδεών των εφημερίδων:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέθτα Χριθόθτομε. Αυτή η ιθτορία με τα μπλογκθζ, έχει αρχίθει να γίνεται εφιάλτηθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @akindynos, @j95: Αν υποψιαστώ ότι με κατηγορείτε πλαγίως για αρνητή της υπερθέρμανσης της βιόσφαιρας (κι όχι 'του πλανήτη', φυσικά), θα σας στείλω να κάνετε παρέα στους πιγκουίνους. Έχει και τρύπα του όζοντος εκεί.

    @τζαμπανάκης: Πάλι μέσα έπεσες εσύ.

    @θας: Ξεδοντιάρη συντρόφαρέ μου, η Στερεοτυπία πουλάει καραμέλες. Κάποτε ήταν οι σαραντάρηδες, μετά οι δεκαεξάρηδες, μετά ο αντιαμερικανισμός, μετά οι δεν ξέρω ποιοι και το δεν ξέρω τι. Τώρα κόλλησαν με τα μπλόγκια. Αύριο θα ανακαλύψουν κάτι άλλο.

    Επίσης, κάθε τέσσερα-πέντε χρόνια η αρχισυνταξία βγάζει μαύρα πρωτοσέλιδα (τοξικότατα με τόσο μελάνι πάνω τους), για τα καμένα δάση. Ή για νεκρά παιδιά σε πούλμαν. Τα ίδια και τα ίδια.

    Η Στερεοτυπία πιάνει τον παλμό της κοινής γνώμης με συνθηματολογικά πρωτοσέλιδα και αισθητική και ηθική εμπνεύσεως σοσιαλιστικού ρεαλισμού (παιδικά μάτια, κλαμένες μάνες, φτωχά κι έρημα παλληκάρια κτλ.). Το ύφος της, ερζάτς ευαισθητολογίες για διανοούμενους που έκατσαν στο ψήσιμο, για ένα κοινό που "αμφισβητεί" μόνο και μόνο για να εναγκαλιστεί μια βεβαιότητα πιο κουλάτη, που δε θα ενοχλεί και που δε θα διαταράσσει όμως τη βολή του. Και νομίζουνε κι ότι γράφουνε στη Λιμπέ και στον Γκάρντιαν μερικοί δύστυχοι συντάκτες της (για κάνε πως τους επικρίνεις ή πως τους αμφισβητείς ... από ιεροεξεταστή και βάλε θα σε πούνε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή μόνον οι νέοι έχουνε μπλογκ ρε μαλάκες;

    Πιτιγκρίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά, ορίστε μια άλλη παλιά θεωρία μου. Οι πιγκουίνοι έφυγαν όταν εγκαταστάθηκε στο Βόρειο Πόλο το μυστικό καταφύγιο του Σούπερμαν. Όσο προοδευτικός πιγκουίνος και να είσαι, ακόμα και συνδρομητής της Ε διάβολε, δεν είναι δυνατό να μεγαλώνεις τα πιγκουινάκια σου στον ίδιο χώρο με ένα τύπο που φοράει το (κόκκινο!) σώβρακο πάνω από το κολάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπηκα να ρωτησω γιατι ποναει η κοιλια σου αλλα μου λυθηκε η απορια :)

    εχεις δικιο.εχεις δικιο. εχεις δικιο.

    (αλλα γαμωτο την κυριακη παλι Ε. θα αγορασω.
    το "μαχητικη δημοσιογραφια" για πονοκοιλους ειναι κι αυτο.κατα τη γνωμη μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή