Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Λάσπη ή σκόνη;

Το δίλημμα είναι "λάσπη ή σκόνη;" Γιατί καθαρή δεν τη βγαζεις, όποιος κι αν είσαι, όπου και να ζεις. Μπορεί να έχεις λίγη λάσπη ή λίγη σκόνη. Μπορεί και να έχεις και τα δύο αναλόγως με την εποχή, αν είσαι άτυχος. Αλλά από τη σκόνη και τη λάσπη δεν γλυτώνεις.

Με άλλα λόγια, πρέπει να διαλέξεις τι προτιμάς: να μουλιάζεις και να τα πατάς τα σκατά και να λερώνεις τα ωραία σου παπούτσια; ή να τα εισπνέεις τα σκατά και να μπουχτίζεις τα ωραία σου πνευμόνια;

Μούχλα και μετέωρο ψιλόβροχο ή ξεραΐλα κι απροσμάχητο λιοπύρι;

Μισώ βαθιά τη σκόνη. Εγώ είμαι με τη λάσπη, με τη βροχή, έστω και με τη μούχλα. Καλύτερα να μουλιάζω παρά να αποξηραίνομαι.

Η εικονογράφηση από έργο της Apollonia Saintclair.


GatheRate

1 σχόλιο:

  1. Και πολύ καλά κάνετε. Η προτίμηση ωστόσο δεν συνεπάγεται απαραίτητα και δυνατότητα επιλογής συνθήκης, ή μήπως όχι;

    ....«Έχει πολλούς τρόπους να φθείρεται ο άνθρωπος», την άκουσε, «τόσους, όσους κι η ύλη. Να, η θειά σου, για παράδειγμα, η Ερατώ, έλιωσε μέσα της σαν το κερί - κι ας έδειχνε σφριγηλά σχηματισμένο κορίτσι, από τα λίγα, κάποτε -. Ή ο Νώντας της Ρηνιώς, που τον έσκισε δια μιας η ζωή στα διό, σα το χασέ....καλύτερη μου μοιάζει η μούχλα μερικών....
    ......Τυχεροί είναι, θα σου ’λεγα, όσοι γεννιούνται πέτρινοι. Κατρακυλάνε, κτυπάν ζερβόδεξα, σφηνώνουνται, μα σα περάσει ο καιρός λείους θα τους δεις κι ατάραχους μπροστά στο κύμα, ίδιους με καλοδουλεμένο από τα χρόνια βότσαλο.» (από το http://technischerbleistift.blogspot.gr/2014/06/blog-post_10.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή