Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

The wasted life of Brian

"Βγήκε ταινία για τον Γρηγορόπουλο", είπε η συμβία. Πήγα να τη δω. Πήρα και τον έρμο τον Βυτίο, τον καλό νέο, μαζί μου.

Η ταινία Wasted Life έχει τόση σχέση με τη χαμένη ζωή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου όση σχεση έχει το Life of Brian με τη ζωή του Χριστού. Πολύ μεγάλη, δηλαδή, αν είσαι από την Τούβα, τη Δυτική Νέα Γουινέα, ή την Εσωτερική Μογγολία. Αν αφήσει κανείς στην άκρη την εξαιρετική ερμηνεία και τον πολύ ενδιαφέροντα χαρακτήρα του βασανισμένου και δυστυχισμένου μπάτσου (που τελικά δεν ξέρουμε τι μας κόφτει η ζωή του, αφού το χαζοτσογλανάκι που βρίσκεται in loco ΑΓ το σκοτώνει ένας άλλος, αυτός που βλέπει τσόντες στο iPhone εν ώρα υπηρεσίας ντε, χωρίς ακριβώς να καταλάβουμε γιατί).

Αυτά. Μην τη δείτε. Αν είστε γνωστός ή συγγενής του Γρηγορόπουλου, αποφύγετε την ταινία σαν τον διάολο: είναι επιεικώς υβριστικό που αυτό το χάλι λανσαρίστηκε σεμνότυφα ως μια ταινία όχι εμπνευσμένη από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αν σας αρέσει το σινεμά, αποφύγετε την ταινία σαν τον διάολο: παλιό κακό ελληνικό σινεμά με ολίγο εικαστικό πασάλειμμα από Σπιρτόκουτο (και γκεστ σταρ τον ίδιο τον Γιάννη τον Οικονομίδη!).

Είμαι επιεικής με τον ολντμπόι γιατί έχει και παιδί.

GatheRate

4 σχόλια:

  1. Βασίλη τον λένε τον βασανισμένο μπάτσο. Ολωσπαραδόξως μού διέφυγε όσο έβλεπα το κατά ολντμπόι λαρρυκλαρκικό πόνημα, το διάβασα στην κριτική του ολντμπόι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mου βγαίνει η Παναγία να μη γράψω τι γίνεται στην ταινία κι έρχεσαι εσύ και τα καρφώνεις όλα. Σε κοιτάζω με βλέμμα μπλαζέ κι εγώ και το παιδί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, ρε ολντ, μην τυχόν και προδοθεί η Μεγάλη Ανατροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή