Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η σούμα του θανάτου

Με αφορμή όσα συμβαίνουν, αντιλαμβάνομαι ότι κανείς μας δεν είναι πλέον ασφαλής.

Οι φτωχοί είναι πια στο έλεος του ιδιώτη, αυτού που μας έλεγαν ότι είναι συμμαζεμένος και νοικοκύρης και συστηματικός, αυτού που τώρα πια ξέρουμε ότι πλουτίζει παρέχοντας πολυτελώς δευτέρας κατηγορίας κοινωνικά αγαθά, του ιδιώτη που θα προστρέξει στο αμαρτωλό κράτος για τσοντάρισμα και δανεικά όποτε τα βρει σκούρα.

Οι ξένοι είναι στο έλεος του φασίστα ή του συμμορίτη, αφού η αστυνομία, ε, τα είπαμε, τα ξέρουμε, όλοι τα ξέρουν πια.

Οι νοικοκυραίοι είναι στο έλεος της κυβέρνησης αφού, πειραματικά αποδεικνύεται πλέον, δε θα κουνηθούν ό,τι και να τους κάνει. Ακόμα και με 25% ύφεση και 30% ανεργία θα προσπαθούν να παραμείνουν γατζωμένοι στο κλαρί της κανονικότητας, όπως σε καρτούν: σε ένα κλαρί που έχει προ πολλού πριονιστεί και βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Όσοι αντιστέκονται, τους περιμένει η τύχη του Σακκά και του Σεϊσίδη ή και των απλών ανθρώπων της Χαλκιδικής: καταστολή στα όρια του νόμιμου, στα όρια του ανθρωπισμού, ή και πολύ πέρα από αυτά πλέον.

Οι υπόλοιποι, όσοι κι αν είναι, όποιοι κι αν είναι, δε με αφορούν. Όπως έλεγε και μια ρουμάνα κυρία: "οι πλούσιοι βρήκανε τρόπο να περνάνε μια χαρά και επί Τσαουσέσκου, κι ας είχαμε 'σοσιαλιστική δημοκρατία', και μετά τον Τσαουσέσκου".

GatheRate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου