Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ξενέρα



Συνοπτικά, γιατί βαρέθηκα. Ειλικρινά.

Θλιβερή μουτσούνα έλεγε τις προάλλες στην τηλεόραση ότι στην Ελλάδα δεν παράγουμε (γιατί; από πότε; γιατί κάποτε παράγαμε;) αλλά όμως ζούμε τη ζωή μας και ξέρουμε να γλεντάμε, αντίθετα με τους Γερμανούς που όλο δουλεύουν.

Τυπικός ελληνικός ιδεασμός. Δεν ξέρουμε πού μας πάν τα τέσσερα αλλά τα ξέρουμε όλα.

Π.χ. "οι Γερμανοί δε γλεντάνε". Πώς γλεντάν οι Έλληνες; πώς διασκεδάζουν; τηλεόραση και ντιβιντί και τηλεόραση, καφέ, ταβέρνα για τηγανητά και άθλια κρασιά, σινεμά, μισή συναυλία τον χρόνο (Πάριο, Άιρον Μέιντεν, Ρέμο, Σκόρπιονς), ποτάκι και πόζα, πανηγύρι, ίσως μπουζούκια και πίστα, καμμιά παραλία με εξάρτυση εκστρατείας, ίσως γήπεδο. Μωλ. Κανα κωλόμπαρο οι πρεσβύτεροι, όπου σου τα παίρνουνε τρελά για μια χούφτα σιλικόνη. Τέλος.

Για όσους γνωρίζουν τη Γερμανία πέραν του τουρισμού και του κόσμου των γκασταρμπάιτερ, ξέρουν ότι οι Γερμανοί (και πολλοί πολλοί άλλοι, έτσι;) κάνουν όλα τα παραπάνω, συν πολλά αθλήματα, τρελές υπαίθριες δραστηριότητες, ενορίες, βαρβάτες διακοπές, μουσεία, εκθέσεις, διάφορες λέσχες, κολυμβητήριο, μπύρα-μπύρα-μπύρα, κλαμπ για χορό, συναυλίες, ποδήλατο, beer halls beer tents και beer gardens (το αντίστοιχο του μπουζούκι και πίστα), μέχρι απαγορευμένες ουσιούλες και σεξ κλαμπ (ξέρετε, εκεί που πάνε 4 με 6 το απογευματάκι και παρτουζώνονται ο άλτρα κόζα). Άλλοι πιο αγοραφοβικοί περνάνε πολύ χρόνο με την οικογένειά τους (οι ξενέρωτοι: στην Ελλάδα έχουμε γιαγιάδες ρε) ή ανοίγουν τα σπίτια στους φίλους τους (κάτι στο οποίο πολλοί Έλληνες νέοι είναι λιγάκι αλλεργικοί, ίσως και γιατί μένουνε με τη μαμά, ίσως και γιατί έχουνε τα στάνταρ καθαριότητας-νοικοκυροσύνης της μαμάς, τα οποία όμως απαιτούνε ενάμιση οικιακό βοηθό πλήρους απασχόλησης για να διατηρηθούν).

Όσο για την κρίση, ποια κρίση; Κι αν υπάρχει, φταίει ο καπιταλισμός, κανείς άλλος, πάντως όχι ο λαός. Ο λαός δε φταίει ποτέ. Όποιος κατηγορεί τον λαό είναι κρυπτοαστός και μανδραβέλης. Τώρα, γιατί ο καπιταλισμός δεν έχει διαγουμίσει πατόκορφα, δραστικά, ριζικά και (μάλλον) ανεπανόρθωτα τόσες και τόσες άλλες οικονομίες και κοινωνίες κυβικών και μεγεθών Ελλάδας, ε, ρωτήστε τους πολιτικούς. Που είναι κλέφτες. Και τους εκλέγει το Κονκλάβιο, οι Αμερικάνοι και ο Σόρος.

GatheRate

3 σχόλια:

  1. εξαιρετικο!!! αχ το καταφχαριστηθηκααααααααααα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν έχουν πόρτες με το εξώφυλλο του Unknown Pleasures στο Μάντσεστερ, που θα έχουν;
    Το κείμενο είναι πέρα για πέρα αληθινό, τόσο στο ελληνικό, όσο και στο γερμανικό του τμήμα. Να προσθέσω και εγώ από την επαφή μου με την Γερμανία, ότι οι γερμανοί δουλεύουν λιγότερο από τους έλληνες - εντάξει, μερικών αργόσχολων δικών μας εξαιρουμένων. Είναι μεγάλος μύθος ότι οι γερμανοί "όλο δουλεύουν". Είναι στο σπίτι τους από τις 4-5 και ασχολούνται, όπως λες και εσύ, με χόμπυ, σπορ και την οικογένειά τους. Ούτε να την ονειρευτώ εδώ αυτή την ζωή. Μου φαίνεται ότι θα την ξανακάνω για εκεί καποια στιγμή μεσοπρόθεσμα.
    ΥΓ: Αλήθεια, αυτός είναι ο συμβολισμός με την πόρτα; Περιγράφεις τις άγνωστες σε εμάς γερμανικές απολαύσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @dyneze: Χαίρομαι! Νόμιζα ότι απλώς και μόνο ψυχοπλακώνω τον κόσμο πια...

    @Κώστα: έτσι, έτσι: unknown pleasures.

    ΑπάντησηΔιαγραφή