Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ο φίλος μας ο Καντάφι


(αφιερωμένο σε όσους την έχουνε μικρή τη μνήμη)

Μουαμάρ Καντάφι:

Ο φίλος του Μεγάλου Ανδρέα, χάρη στον οποίο τα βρήκε με τον άλλο φίλο Μιτεράν στην Ελούντα, σε μια κίνηση μυστικής διπλωματίας, η οποία απαγορεύεται από το ελληνικό Σύνταγμα και στην οποία ειδικευόμαστε, όπως μάθαμε τη μία φορά που τα κάναμε μούσκεμα, χάρη στους φιλόκουρδους παύλους μελάδες (χαρχ) και την υπόθεση Οτσαλάν. Στο μεταξύ αγοράστηκαν κάτι Μιράζ 2000.

Ο άνθρωπος που θαύμαζαν οι πασοκάνθρωποι του '81-'89, που θα έφτιαχνε τεχνητό ποτάμι για να αρδεύσει τη Σαχάρα, που τράβαγε γραμμές θανάτου, γραμμές Αουζού στο Τσαντ και μετά μαζευόταν καρπαζωμένος από τους αδίστακτους (αυτό χωρίς ίχνος ειρωνείας) ιμπεριαλιστές.

Ο άνθρωπος που διέταξε να ανατιναχτεί επιβατικό αεροπλάνο για παραδειγματισμό, στη λαμπρή παράδοση της κατάρριψης του κορεατικού τζάμπο.

Ο άνθρωπος που ελέω πετρελαίου έγινε εσχάτως φίλος και της Ιταλίας και της Βρετανίας αλλά και της Ελλάδας, πατρονάροντας τον πρωθυπουργό χώρας της ΕΕ σαν να ήταν ιταλίδα γκομενίτσα που της χάρισε τζάμπα Κοράνι.

Ο καραγκιόζης μπερλουσκονικών προδιαγραφών, ο κομπλέ περιφερόμενος θίασος: με τέντα και ένοπλες μοντέλες.

Ο αναγκαίος δικτάτορας που χρειάζονται οι χαχόλοι. Αντίθετα από τον αμερικανόδουλο Μουμπάρακ, αυτός πιο αναγκαίος, γιατί θα άνοιγε τον δρόμο στον σοσιαλισμό. Ο πολιτικός άνδρας που θαύμαζε 0 Μανώλης Γλέζος γιατί κατάργησε τα κόμματα κι εφάρμοσε την άμεση δημοκρατία.

Ο αιμοσταγής τύραννος, που διέπραξε ό,τι μόνον οι Βρετανοί (βετεράνοι αυτοί) τόλμησαν να κάνουν το '72 στην Bloody Sunday: να ρίξουνε στρατό πάνω σε αμάχους. Και οι ευθύνες της μικρής αδύναμης και πάντα ριγμένης Ελλάδας. Της πάντα γελαστής και γελασμένης, που θέλουμε να λέμε.

GatheRate

3 σχόλια:

  1. Και με τον Παπούλια είχε κάτι έρωτες αυτός. Και υποσχόταν συνέχεια γιγαντιαίες επενδύσεις στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hγέτες με αποτυχημένο συνδυασμό λίφτιν και μπότοξ: Μπερλουσκόνι, Μουμπάρακ, Καντάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιδεα της αμεσης δημοκρατιας δεν ειναι κακη. Αλλωστε, διαβαζω οτι οι Λιβυοι επαναστατες εχουν αρχισει να διοικουν μεσω "citizen's committees". Οσο για το Λοκερμπι, υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις οτι υπεθυνοι ηταν το PFLP-GC (Popular Front for the Liberation of Palestine General Command), εκτελωντας (επι πληρωμη) επιθυμιες του καθεστωτος της Τεχερανης.

    http://www.lrb.co.uk/v29/n12/hugh-miles/inconvenient-truths

    http://www.lrb.co.uk/v31/n18/gareth-peirce/the-framing-of-al-megrahi

    ΑπάντησηΔιαγραφή