Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο διασυρμός των υποτελών

Ακολουθεί παράφορο και απρόσεκτο ποστ. Ναι, εντάξει, βεβαίως: η δουλειά μας, ο χώρος όπου ο καθένας μας προσφέρει (όσοι δεν έχουν μείνει άνεργοι), προτεραιότητες, ναι, το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο είναι να κάθεσαι μπροστά στο πληκτρολογιό σου και να στηλιτεύεις τη χυδαιότητα και τη βάρβαρη απανθρωπιά και καταπίεση. Ναι, σχετικισμός, βεβαίως, η κατανόηση του πώς δουλεύει ο κόσμος, ο προεκλογικός χαρακτήρας (και μόνο;) της αθλιότητας που από παντού τρυπώνει με όσμωση και τριχοειδώς κτλ.

Όμως, δείτε αυτό. Δείτε το. Το ξέρετε. Δείτε το.

Έχω φρικάρει με τον διασυρμό και την απάνθρωπη προστυχιά (μην κολλάτε μόνο στο ιατρικό απόρρητο). Δε θα κάνω εύκολες ερωτήσεις παρά μόνον αυτή:

Μόνον εγώ βλέπω σημάδια κακοποίησης (σωματικής και άλλης) σε αυτά τα πρόσωπα; Έχω φρικάρει. Έχω φρικάρει. Έχω φρικάρει. Παρουσιάζονται μία πορτραίτο, μία ολόσωμη κακοποιημένοι ίσως και σίγουρα φτωχοί άνθρωποι . Αλλά όχι ρε, δεν είναι άνθρωποι, και μάλιστα απολύτως φτωχοί και καταπιεσμένοι. Είναι υγειονομικές βόμβες, γι' αυτό τις επιδεικνύουν, όπως επιδείκνυαν τον καιρό της 17Ν και του ΕΛΑ κάτι πενιχρά λάφυρα: κατεσχεμένα περίστροφα, πυροκροτητές, καλάσνικοφ, μία ρουκέτα κτλ. Αυτές οι πουτανάρες σκοτώνουνε τους άντρες σας κι εσάς. Αυτές οι φτωχοπουτάνες των 10 και των 20 ευρώ πάνε με Αλβανούς και Πακιστανούς. Τι να λέμε.

Ένας φίλος μου σχολίασε στο φατσομπούκι ως εξής:

"Αυτό είναι διασυρμός κάποιων γυναικών που βγάζουν το ψωμί τους τίμια. Θα υπάρχει ανάλογος διασυρμός για τους μαλάκες που πλήρωναν πιο πολλά λεφτά για να μην πάρουν προφυλάξεις; Μάλλον όχι γιατί αυτοί είναι νοικοκυραίοι και θα τους χαλάσουμε τα σπίτια [...]".

Πιο ψύχραιμα: οι αρχές, έχοντας παραδώσει την πορνεία με μεσοβέζικους, πουριτανικούς και αδιάφορους για τα ανθρώπινα δικαιώματα νόμους στον υπόκοσμο του δουλεμπορίου, στιγματίζουν και διαπομπεύουνε τα (καταφανώς) θύματα. Την επόμενη φορά προτείνω να φασκελώνουν τελετουργικώς κατά την κηδεία τους τα θύματα εργατικών δυστυχημάτων: πού στο διάολο είχανε τον νου τους εν ώρα δουλειάς; στην μπάλα; στο πήδημα; στα παιδιά τους; στο φαΐ που θα πρέπει να τους αφήσουν για αύριο; Τι είδους ανευθυνότητα είναι αυτή που δυσφημίζει έτσι βαριά τον εργοδότη τους;

Κι επειδή στα σοσιαλμήντια μιλάμε, και πολύ σωστά, για το τράφικινγκ και για το ότι αυτές οι γυναίκες είναι θύματα τράφικινγκ:

Πρώτον, ας λέμε τα πράματα με το όνομά τους, οι άνθρωποι δεν είναι κόκα για να τους διακινείς. Ας αφήσουμε λοιπόν το "τράφικινγκ" κι ας μιλήσουμε για δουλεμπόριο.

Δεύτερον, πρωτίστως δεν αγανακτούμε γιατί διέσυραν τις καημένες τις πόρνες αλλά γιατί διέσυραν συνανθρώπους μας.

Τρίτον, δούλος και θύμα του συστήματος (που σε μισεί και σε μαχαιρώνει αλλά σε χρειάζεται) δε γίνεσαι μόνο γιατί παίρνεσαι από λεγεώνες κάθε μέρα αλλά και γιατί σε έχουν να ζεις σε παράγκες μαζεύοντας φράουλες και πεθαίνοντας από θερμοπληξία ή πνευμονία, να καθαρίζεις ανασφάλιστος τουαλέτες, να τυλίγεις σουβλάκια τον Ιούλιο επί 12ωρο κτλ. κτλ.

Τέταρτον, δεχομαι (και καθόλου ρητορικώς) ότι κάποιες από τις διασυρμένες κοπέλες ίσως δεν είναι θύματα δουλεμπορίου, ότι δεν ήρθαν να δουλέψουν ως πόρνες με βία και κακοποίηση ή με απειλές ή ζεμένες για την πρέζα και από την πρέζα ή με ψευδείς υποσχέσεις κτλ κτλ κτλ αλλά ελεύθερα, επιλέγοντας αυτή τη δουλειά εκεί αντί για κάποια άλλη αλλού. Ακόμα κι έτσι, ο ειδεχθής, ανθρωποφαγικός, ωμά ταξικός (δεν νομίζω καμμιά από τις διαπομπευμένες κοπέλες να χρεώνει €500 την ώρα διακριτικά στον χώρο μου, κι υπάρχουνε προφανείς λόγοι), βαθύτατα υποκριτικός και δόλιος χαρακτήρας του εξευτελισμού τους παραμένει στο ακέραιο.

Και κάτι τελευταίο, μια και πιαστήκαμε με όρους και ευφημισμούς. Μέσα στο φαλιμέντο κάθε αξιοπρέπειας και μέσα στο ζουγκλέ θρίαμβο-πομπή-όργιο του πουριτανισμού (πάντα έκραζα τον πουριτανισμό ως βάρβαρη ιδεολογία, ως ολοκληρωτικό σύστημα καταπίεσης των επιθυμιιών και ποινικοποίησης του σώματος -- να η ανεπιθύμητη δικαίωση): αυτός ο βλακώδης ευφημισμός, ιερόδουλος, είναι πατερναλιστικός και βαθιά υποκριτικός, όπως τόσα πράγματα στην ελληνική κοινωνία. Πόρνες είναι οι γυναίκες.

GatheRate

39 σχόλια:

  1. Το είδα, και φρίκαρα. Μπαίνω στον πειρασμό να πω, οι νεοναζί μας μάραναν. Κωλότοπος, που λέγαμε και πέρσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το χοντρύνω δηλαδή κι άλλο, πόση διαφορά κάνει αν αυτοί οι τύποι, οι εισαγγελείς, οι αστυνόμοι, οι Λοβέρδοι και οι Χρυσοχοτέτοιοι (για να μην πω για τους κακόμοιρους νοικοκυραίους οικογενειάρχες που έφαγαν την υγειονομική βόμβα στα μούτρα) χαιρετάν ναζιστικά ή όχι; Οι φονιάδες της ΧΑ αυτή τη στιγμή νομιμοποιούν τούτο τον στην-πράξη-φασισμό, αυτό γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διακστική εξουσία σε αγκύλωση, τα δημοκρατικά αντανακλαστικά απονεκρωμένα. Όλα παίζουν.

      Διαγραφή
  3. εκτός απο το διασυρμό και την εμφανή κακοποίηση οι κοπέλες αυτές είναι άρρωστες. κουβαλάνε έναν ιο που θα τις οδηγησει αργά ή γρηγορα στο θανατο (ενω ειναι τοσο νεες) και που ισως να τον κολλησαν απο εναν απο τους νοικοκυραιους που τις επισκεφτηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι απαραιτήτως. Και δε μας αφορά το ιατρικό ιστορικό του άλλου. Αν 23 πελάτες ενός εστιατορίου αρρωστήσουν από σαλμονέλα, δε θα διαπομπευτεί ο παρασκευαστής που αποδεδειγμένα βρέθηκε με κακάκια κάτω από τα νύχια, αλλά το Υγειονομικό θα κλείσει το μαγαζί.

      Διαγραφή
  4. Η φρίκη έχει απλωθεί παντού γύρω μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι προσβολή για όλους μας αυτή η κακοποίηση κι η ακολουθούμενη διαπόμπευση. Σαν τα κεφάλια των ανταρτών/κλεφτών που παλιά καρφώναν στους πασάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, και άντε, εκείνο είχανε πάρει τα όπλα κατά του Βασιλέως, του Έθνους, της νομιμότητος και τα ρέστα ρίγανη. Ενώ αυτές οι κοπέλες;

      Διαγραφή
  6. μπράβο σου για το post.πολλά ικριώματα στήνονται εσχάτως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τη στιγμή που βγήκε η είδηση, και έχοντας κατά νου την κουβέντα μας την προηγούμενη Τετάρτη, η οποία ήταν τραγικά προφητική, ήμουν σίγουρος ότι θα έγραφες κάτι σχετικά. Δεν ξέρω τι να πω... Αν αυτή η χυδαία μπλόφα βρίσκει σύμφωνους αρκετούς συμπολίτες μας, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από ό,τι πίστευα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. rotao eilikrina kalopista...
    kai oloi aftoi pou sinevrethisan me tis sigekrimenes pos tha enimerothoun egaira gia tin astheneia pou pithanon tous metadothike?/


    provlimatismenos fallokratis..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο πελάτης έπαθε Αλτσχάιμερ πριν το 1985 (όλα γίνονται την εποχή του βιάγκρα: θα μας βάζουνε στις κάσες καυλωμένους), ενδεχομένως να έχει υπόψη του σκουλαμέντα, μαλαφράντζες και άλλα τέτοια ρίσκα που σούρνονται όταν γαμείς ξεσκούφωτος.

      Αν ο πελάτης είναι compos mentis και γουσταρλής, μάλλον θα ξέρει ότι σε αυτά τα ρίσκα συμπεριλαμβάνεται και το AIDS. Όπως λέγαμε με τη σαλμονέλα πιο πάνω, ο σταυροφόρος υπουργός θα μπορούσε να ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι στα τάδε σπίτια βρέθηκαν οροθετικές κοπέλες, κι ας πάει ο καθένας να ψαχτεί στο κάτω κάτω.

      Πολύ όψιμο ενδιαφέρον για το AIDS ανέπτυξαν οι αρχές μας πάντως. Όσο πίστευαν ότι είναι κάτι για πουστάρες και πρεζόνια, αρκούνταν στα φυλλάδια κλπ. Μπορεί και να κάνω λάθος και να είναι ειλικρινές το ενδιαφέρον. Θα μπορούσε τότε να δημοσιευτεί λίστα με σπίτια.

      Βεβαίως, συνεχίζοντας την υγειονομική προβληματική σας, κι αν τσακώσουν σε κανα πεζοδρόμιο στην Πατησίων ή της πλατείας Λαυρίου καμμιά ελευθέρας βοσκής 14χρονη νιγηριανή οροθετική λ.χ.; Εκείνη καλό είναι να αλυσοδεθεί σε ικρίωμα στο Σύνταγμα για 2-3 μέρες γιατί κι αυτές οι αραπίνες όλες ίδιες είναι και η αναγνώριση είναι δυσχερής.

      Διαγραφή
  9. Για ορισμένους με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών προστατεύεται το υπέρτερο αγαθό της δημόσιας υγείας, για ορισμένους διασύρονται οι υποτελείς θύματα μιας απάνθρωπης κρίσης. Προφανώς δε ζούμε όλοι στον ίδιο κόσμο. Και με τους πρώτους εγώ δεν έχω σχέση και ούτε θέλω.
    Καλά τα γράφεις. Το θέμα είναι τι κάνουμε. Γιατί η σοσιαλμιντιακές αποδοκιμασίες των υπουργών και των "αρμόδιων" φορέων δε μου αρκούν. Εκτός από τον Εισαγγελέα, το ΚΕΕΛΠΝΟ και την αστυνομία, στον εξευτελισμό των οροθετικών εκδιδόμενων συμβάλλουν και ορισμένοι πρόθυμοι δημοσιογράφοι με την άκριτη διάδοση της είδησης. Ξεκινάω λοιπόν να συγκεντρώνω τα ονόματα των διευθυντών σύνταξης των ιστότοπων που διαδίδουν τις ειδήσεις και με σκοπό να τα δημοσιεύσω. Όποιος συμφωνεί με την ενέργεια ας συμβάλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kostas.nik , εσύ τουλάχιστον που αναφέρεσαι στο επιχείρημα της "άλλης" πλευράς ( υπέρτερο αγαθό της δημόσιας υγείας ), γιατί το απορρίπτεις ;Να υποθέσω ότι βαραίνει περισσότερο στη στάθμιση που κάνεις η προστασία της αξιοπρέπειας των γυναικών παρά η προστασία της υγείας των πελατών τους και κατ'επέκταση όσων έρχονται σ'επαφή μαζί τους και όσων έρχονται σ'επαφή με τους τελευταίους κ.ο.κ. (= της δημόσιας υγείας); Με λίγα λόγια , ενώνω την ειλικρινή απορία μου με αυτήν του .. "προβληματσιμένου φαλλοκράτη" σχετικά με τον ενδεδειγμένο κατά τη γνώμη όσων κάνουν κριτική τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος ( : 1) να μοίραζαν οι αρχές σκίτσα των γυναικών , 2) να περιέγραφαν τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά ,3) να μην λάμβαναν κανένα μέτρο και ό, τι θέλει ας γίνει -δεν πάνε να ψοφήσουν οι κάφροι και όλο τους το σόϊ, 4) δεν υπάρχει καν ζήτημα προστασίας της υγείας κανενός ;;;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταρχήν γιατί η δημοσίευση των φωτογραφιών(ή και σκίτσων, ονομάτων κλπ) συμβάλλει περισσότερο στην προστασία της δημόσιας υγείας; Η δημοσίευση μόνο των αντίστοιχων σπιτιών ή περιοχών που εκδίδονταν θα ανάγκαζε ΟΛΟΥΣ τους πελάτες των συγκεκριμένων οίκων/δρόμων που πήγαιναν με τις πόρνες χωρίς προφύλαξη να εξεταστούν. Δηλαδή είναι υπεύθυνη στάση ως προς την δημόσια υγεία κάποιος που πήγαινε με πόρνες χωρίς προφύλαξη να δει τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν και επειδή δεν έχει πάει με καμία από τις συγκεκριμένες να μην εξεταστεί;;;

    Πάντως, ακόμα και στην περίπτωση που μια τέτοια ενέργεια θα συνέβαλε στην προστασία της δημόσιας υγείας, είναι πολύ επικίνδυνο να βάζουμε το 'δημόσιο συμφέρον' πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα.Μ'αυτή τη λογική θα έπρεπε να σταμπάρουμε όλα τα άτομα που είναι φορείς του AIDS για να προστατέψουμε όσους πιθανόν έρθουν σε επαφή μαζί τους - λογική που είναι προφανώς τέρμα φασιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινώ από το τέλος : κανείς δεν μιλάει για δημόσιο συμφέρον - όρος εξ ορισμού αόριστος και γι'αυτό ύποπτος αλλά και αποδεδειγμένα ευεπίφορος σε καταχρήσεις από την εκάστοτε εξουσία. Ο λόγος είναι για τη δημόσια υγεία. Επίσης ας μην υπάρχει η παρανόηση ότι ανθρώπινο δικαίωμα είναι μόνον το δικαίωμα σε άυλα αγαθά , όπως η αξιοπρέπεια και η τιμή. Ανθρώπινο δικαίωμα είναι και η υγεία και η ζωή του ατόμου. Ενώ είναι προφανές ότι η υγεία και η ζωή έχει σαφέστατο προβάδισμα σε σχέση με τα λοιπές -άϋλες - εκδοχές του προσώπου. Επιπλέον δεν σταμπάρουμε όλους τους φορείς του AIDS για να προστατέψουμε όσους πιθανόν έρθουν σ'επαφή μαζί τους -σταμπάρουμε αναγκαστικά τους φορείς του AIDS που αποδεδειγμένα ήλθαν σε επαφή με την πελάτες τους προκειμένου να προστατέψουμε όσους περισσότερους από δ'αύτους- και το περιβάλλον τους και κατ'επέκταση το κοινωνικό σύνολο-- μπορούμε.
      Οι λόγοι που οδήγησαν στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών εξηγούνται εδώ http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=14673&Itemid=902&lang=. Συμπληρωματικά αναφέρω ότι επρόκειτο για εκδιδόμενα στην ύπαιθρο- όχι σε σπίτια- πρόσωπα και μάλιστα γενικά στο κέντρο της Αθήνας . Επίσης για να προλάβω παρεξηγήσεις , η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών δεν έγινε φυσικά μετά από αυθαίτερη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ αλλά κατόπιν εισαγγελικής διάταξης.
      Φοβάμαι όμως ότι το χάσμα είναι αγεφύρωτο διότι και οι αφετηρίες είναι διαμετρικά αντίθετες : από τη μία η εκ των προτέρων καχυποψία -για να μην πω άρνηση- των θεσμών ( κράτος , αστυνομία , δικαιοσύνη ) και από την άλλη η καταρχήν - μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου - εμπιστοσύνη σ'αυτούς.

      Διαγραφή
  12. Ανάλγητο κάθαρμα2 Μαΐου 2012 στις 10:16 μ.μ.

    α)Η ανθρώπινη ζωή (την οποία θέτει σε κίνδυνο ο φορέας του ιού, με τη σεξουαλικήεπαφή) είναι απόλυτο αγαθό. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι σχετικό. Αυτή η στάθμιση βέβαια είναι λίγο πολύπλοκη έννοια, για το πνεύμα του ιστολογίου -άσε που δεν είναι και πιασάρική.
    Ασφαλώς θα έπρεπε να καταβλήθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να προστατευτεί κατά το δυνατόν η αξιοπρέπεια των πορνών (πράγμα που δεν έγινε και αυτό είναι λόγος για ν' αγανακτεί κανείς. Όμως το να μη λαμβάνεται καθόλου υπόψη το διακυβευόμενο αγαθό -και να χλευάζεται μάλιστα, ως κριτήριο- είναι πολύ φτηνή και απολύτως υστερική αντίδραση -για να μην πω τίποτε χειρότερο.

    β) Άλλος ένας ηλίθιος νοσταλγός της 17 Νοέμβρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι νοσταλγός καμμιάς εγκληματικής οργάνωσης, γίνεστε ανόητος αν δε βλέπετε ότι χλευάζω την ανάγκη των αρχών να δείξουν ότι επιτελούν έργο.

      Το αγαθό της ανθρώπινης ζωής ουδόλως δεν προστατεύεται με τον διασυρμό των ανθρώπων. Επιπλέον, κανείς δεν υποχρέωσε τους πελάτες τους να πάνε μαζί τους χωρίς προφυλακτικό. Σας υπενθυμίζω ότι και οι ορθετικοί έχουν σεξουαλική ζωή.

      Διαγραφή
    2. Επομένως, όποιος κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό είναι άξιος της μοίρας του -ενδεχομένως και θανάτου-, κατά την άποψή σας!! Πολύ επιλεκτικός ο ανθρωπισμός σας, ομολογουμένως.

      Διαγραφή
    3. Ανάλγητο κάθαρμα, σύμφωνα με τη λογική των απόλυτων και σχετικών αγαθών πρεσβεύετε ότι πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όλων των φορέων του AIDS?
      Και εν προκειμένω: τί προσφέρει η παρουσίαση του προσώπου των πορνών; Δεν αρκεί η δημοσιοποίηση της διεύθυνσης που εργάζονταν ή μιά ανακοίνωση με το καταπληκτικό νέο ότι "υπάρχει μια νόσος που λέγεται AIDS, κολλάει με τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό κι αν το κάνετε με ανθρώπους που έχουν πολλούς συντρόφους είναι πιθανότατο να κολλήσετε;"

      Διαγραφή
    4. Ανάλγητο κάθαρμα3 Μαΐου 2012 στις 3:12 μ.μ.

      Αν υπάρχει δίωξη για τέλεση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, τότε κάμπτεται η προστασία του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων -ως σχετικού αγαθού- και είναι μπορεί να είναι δυνατή η δημοσιοποίηση, στη βάση δικαστικών και δικονομικών εγγυήσεων πάντοτε -δηλαδή δεν θα το αποφασίζετε εσείς ούτε εγώ. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι δεν διώκονται όλοι οι φορείς του ιού για το αδίκημα αυτό -εσείς τι λέτε; Διώκονται;

      Για την ανάγκη προστασίας κατα το δυνατόν της αξιοπρέπειας κλπ. -που δεν καλύφθηκε εν προκειμένω- έχω ήδη τοποθετηθεί στο σχόλιο.

      Όσο για την "ανακοίνωση του καταπληκτικού νέου κλπ.", καλή η παιδική αφέλεια στις ερωτήσεις που θέτουμε,όμως, αν δεν είμαστε πράγματι παιδιά, δεν μας κολακεύει.
      Επομένως, θα σας απαντήσω με ερώτηση -είναι πιο εύληπτη: Θα αρκούσε -κατά τη γνώμη σας- μια ανακοίνωση της αστυνομίας ότι "η ανθρωποκτονία είναι κακόν πράγμα και τιμωρείται από το νόμο" για να σας προστατέψει από ασύλληπτο κατα συρροή δολοφόνοπου θα κυκλοφορούσε στην περιοχή σας?

      Διαγραφή
    5. Πες τα χρυσόστομε.

      Διαγραφή
    6. α) βαριάς ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗΣ σωματικής βλάβης. Έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο;
      β) επειδή η «νόσος» δεν είναι αυτοφυής, κι αυτές από κάπου την κονόμησαν. Να τον βρουν και να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία του. Είναι δημόσιος κίνδυνος.
      γ) δεν είναι η ανθρωποκτονία κακό πράγμα σύμφωνα με ανακοίνωση. Αλλά ακόμα και αυτούς που επί σκοπώ και από πρόθεση κλπ ανθωποκτείνουν απαγορεύεται να τους κατονομάσεις αν δεν έχουν τελεσίδικα καταδικαστεί κλπ. Φαντάζεσαι να κυκλοφορεί η φωτογραφία και τα λοιπά στοιχεία όλων όσων είναι ύποπτοι για ανθρωποκτονία.

      Διαγραφή
    7. Ανάλγητο Κάθαρμα, σας απαντά στις λεπτομέρειες ήδη ο Γιάννης αμέσως πιό πάνω. Ίσως η διαφορά μας είναι ότι εγώ βλέπω τις κοπέλες αυτές ως θύματα και εσείς ως θύτες. Και αυτό μάλλον δεν θα αλλάξει όσα ευφυολογήματα κι αν ανταλλάξουμε.

      Διαγραφή
  13. Και εγώ έχω σοκαριστεί από χθες με τις εικόνες αυτών των εξαθλιωμένων 12 ανθρώπων. Λες και ήθελαν να εκπορνεύονται, λες και ήθελαν να κολλήσουν τον ιό του AIDS, λες και αυτή είναι η ζωή που πραγματικά ήθελαν. Δεν υπάρχει ούτε ισοπολιτεία ούτε ισονομία ούτε αξιοπρέπεια ούτε για αυτές ούτε για τους ανθρώπους που χάνονται κάθε μέρα στο περιθώρειο. Αν δει κανείς τις περιγραφές, μερικά από αυτά τα κορίτσια είναι "άστεγα"!
    Προφανώς, όμως, μέσα στο κύκλωμα της εκπόρνευσης εμπλέκονται αρκετοί "οικογενειάρχες" και "σοβαροί" άνθρωποι της υψηλής κοινωνίας.
    Ας είμαστε δίκαιοι: Ένοχοι είναι και οι "κύριοι" που πήγαν, χωρίς προφυλάξεις με αυτές τις κοπέλες. Γιατί, σίγουρα, αυτές δεν είχαν το ιό εκ γενετής, κάποιος τους τον μετέδωσε...
    Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να φανερώσουν τα πρόσωπα των κοπελών αυτών. Πολύ περισσότερο θα έπρεπε να έχουμε κράτος που να φροντίζει να τις βοηθήσει να ζήσουν από εδώ και πέρα μια αξιοπρεπή ζωή μακριά από την πορνεία και τα ναρκωτικά.
    Και θα έπρεπε να βγει ανακοίνωση, όσοι είχαν τέτοιου είδους συνεύρεση να κάνουν ένα τεστ για AIDS. Τόσο απλό!
    Εύχομαι να βρεθεί σύντομα ένα φάρμακο για τον ιό του AIDS και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την υπόθεση να θεραπευτούν. Ωστόσο, ντρέπομαι πολύ για τον δήθεν "πολιτισμό" μας. Εδώ φαίνεται αν υπάρχει πολιτισμός, στο πώς συμπεριφέρεσαι στον άνθρωπο που έχει βρεθεί χαμηλά και ολοένα βουλιάζει περισσότερο: Θα του φερθείς με αξιοπρέπεια και θα τον βοηθήσεις να σηκωθεί ή θα του φορτώσεις και το δικό σου λέρωμα και ύστερα θα σπρώξεις ακόμα περισσότερο στη λάσπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάτι έπρεπε να εφευρεθεί, να τραβήξουν την προσοχή του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με αυτή τη λογική (της προφύλαξης), κοντά είναι στο να μας δώσουν και τα πλήρη στοιχεία όλων όσων πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα.
    Την εξαθλίωση που εσείς δημιουργήσατε μην τη βάζετε ασπίδα εμπρός σας αχρείοι! Εσείς είστε ο στόχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βλέπω σε μερικούς αρκεί η νομική κάλυψη, έστω κι αν αμφισβητείται. Αφού το λέει ο νόμος, όλα καλά. Εξάλλου όλα στην Ελλάδα βάσει νόμων γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπάρχουν πολλά σοβαρά θέματα που εγείρετε με τα σχόλιά σας, απλώς δεν έχω κουράγιο. Σοβαρά μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι ένα τελευταίο από εμένα, από τη Niemandsrose στο facebook:

    Ψάχνω να βρω έστω και ένα κείμενο που να μιλάει για τις άλλες γυναίκες, τις συζύγους, τις ερωμένες, που θα μολύνθηκαν επίσης με aids από τους πελάτες των πρώτων, ένα κείμενο, μια σημείωση, ο,τιδήποτε, που να λέει ας πούμε και κάτι άλλο πέρα από ένα ομαδικό λιντσάρισμα του μικροαστισμού -των παντρεμένων πελατών-, πέρα από την απερίφραστη καταδίκη των κρατικών φορέων για το πώς χειρίστηκαν το θέμα, πέρα από κραυγαλέες δηλώσεις αλληλεγγύης προς τις γυναίκες που -ναι, άδικα και χυδαία - διαπομπεύτηκαν. Κάτι πιο ανθρώπινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλησπέρα...

    κι εγώ την κακοποίηση είδα πρώτη και καλύτερη... στα βλέμματά τους που εξέτασα εξιχνιαστικά... στα σώματά τους... που μπορεί να έχουν κοιλόπονο, κολπίτιδα, ή άλλα γυναικολογικά, εκείνα που οι δικές μας σύζυγοι έχουν 2 ή 3 φορές την εβδομάδα και τα συμπονούμε... ενώ αυτές οι γυναίκες, έχουν δεν έχουν, με πονοκέφαλο ή χωρίς, θα πάρουν 40 ή και 50 ημερησίως, ασταμάτητα, χωρίς ρεπό, κάνοντάς τα όλα, πίνοντας υγρά που βρωμούν και φυσικά χωρίς να διαννοούνται να αντιδράσουν...


    Στην είδηση αυτή που δεν έχω αίσθηση αν είναι αληθινή, αλλά όπως έχουν καταρρεύσει όλα πιστεύω ότι είναι, φαίνεται η φιλόξενη στάση της Πατρίδας μας και των συμπατριωτών μας, έναντι ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού... πολλώ δε μάλλον που εκείνοι που είχαν κυρίως τις επιχειρήσεις και είχαν τα κορίτσια στα μπαρ και στις μπίζνες είναι ότι ήταν αστυνομικοί... πρώην, επόμενοι, νυν... Το ενδιαφέρον στο λίνκιον που έδωσα φυσικά είναι ότι μια μέρα ο κος Μιχάλης πρώην στέλεχος της ΕΛΑΣ, και αφού προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Σώμα, είπε στο κορίτσι: "«Ελευθερία, από σήμερα κάνεις sex με πελάτες ελεύθερα. Όχι προφυλάξεις. Ο.κ.; Τιμή κανονίζω εγώ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω γίνει χάλια.
    Δεν είχα δει τις φωτογραφίες. Μπήκα να τις δω απο περιέργεια περιμένοντας να αντικρύσω κάποιες αστυνομικής αισθητικής φωτογραφίες. Αυτό που είδα ξεπέρασε την φαντασία μου (που την έχω μπόλικη).
    Το λιγότερο είναι πως θα δω σίγουρα εφιάλτες απόψε.
    Το χειρότερο δεν μπορώ να το προσδιορίσω.
    Ενω νομίζω πως ξέρω λίγο πολύ τι μου γίνεται, μετά απο αυτές τις φωτογραφίες, νοιώθω πως μάλλον είμαι κάπου αλλού. Η αστυνομική αισθητική έδωσε αθάνατα πορτραίτα της ολικής παρακμής.
    Νομίζω θα βλέπω κάθε μέρα αυτές τις φωτογραφίες, για να τρώω γερές γροθιές στο στομαχι.
    Όχι απο μαζοχισμό. Αλλά για συνειδητοποιώ όλο και πιο βαθιά, πως ζω σε ένα μπουρδέλο που πρέπει να κατεδαφιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά βλέπεις τις φωτογραφίες και χαμπαριάζεις κατευθείαν ιστορίες ολόκληρες. Συναισθήματα, πόνο, αυτοκαταστροφή, αδιέξοδα. Όλο το φάσμα του ανθρώπινου πόνου στον υπερθετικό βαθμό.

    Ανατριχίλα και απογοήτευση για αυτή την ανθρωποφαγία.

    Ένα ερώτημα ακόμα:
    Το ίχνος που αφήνουν οι φωτογραφίες αυτές στον νετ ποιος θα το μαζέψει όταν πια δεν αποτελούν οι ίδιες ζήτημα της επικαιρότητας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η μονη λυση - διασυρμος - ονοματα και φωτογραφιες του εισαγγελεα, της γυναικας και των παιδιων του, των μπατσων που βγαλανε τις φωτογραφιες στη φορα.
    Κανενα ελεος στους δειλους υπανθρωπους..

    Η , αν καποιος ξερει απο αυτα, μπλοκαρισμα ΤΩΡΑ του site της αστυνομιας - που ειναι τωρα οι ANONYMOYS ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα πρόσωπα των κοριτσιών μου θυμίζουν χρήστες ηρωίνης. Μήπως το πρόβλημα δεν είναι η πορνεία, αλλά η απίστευτα πολλή και φτηνή πρέζα που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια (με τις ευλογίες της κυβέρνησης) στην Αθήνα; Η πορνεία έρχεται μετά ως επακόλουθο της εξαθλίωσης, ίσως... :-(
    Ασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νομιζω οτι και ο πιο φανατικος υποστηρικτης της δημοσιοποιησης θα συμφωνησει οτι ΔΕΝ μπορει να τεκμηριωθει νομικη ή ηθικη ευθηνη αν ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ οι πορνες οτι ηταν φορεις – ΣΩΣΤΑ?

    Το να γνωριζουν ομως οτι ηταν φορεις ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ να τεκμηριωθει (μονο αν υπαρχουν αποτελεσματα απο προηγουμενη ορολογικη εξεταση, που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – αν υπηρχαν θα ειχαν ηδη δημοσιοποιηθει.
    Μεχρι να αποδειχθει αυτο (σε δικαστηριο, και περαν πασης αμφιβολιας) απλως πετροβολουμε αρρωστους – σωστα?
    ΚΑΤΑ συνεπεια, οσοι υπερασπιζονται την δημοσιοποιηση των στοιχειων οροθετικων γυναικων που εν ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ (μεχρι αποδειξεως του εναντιου) μετεδεδιδαν τον ιοι ειναι ρατσιστες – ουσιαστικα θελουν να λυντσαρουν ΕΙΤΕ ολους τους οροθετικους (που προφανως και μεταδιδσουν τον ιο εν αγνοια τους) ειτε ΟΛΕΣ τις πορνες.
    Αν σε αλλη χωρα οπου τα δικαιωματα των πορνων ειναι σχετικα σεβαστα ειναι αυτο λογικο, στην ελλαδα, την πρωτευουσα του δουλεμποριου ειναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.
    Λυπαμαι για τα κεφαλαια – αλλα τιποτα δεν φωναζει σιωπηλα οσο αυτα τα βλεμματα στις φωτογραφιες…
    ΥΓ Οσο για τον κανακαρη μας, αν γουσταρε να γ..σει χωρις προφυλακτικο σε μπουρδελο, μαλλον ηταν αξιος της τυχης του.
    Να το πω πιο απλα? Πολλες απο τις κοπελλες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, και αρα δεν εχουν ευθυνη – οι πελατες ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ επιλογη και ευθυνη – σωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή