Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Εράνισμα για τη ναζιστική συμμορία

Δε γίνεται να μη χαρείς. Δε γίνεται. Έστω και τώρα, έστω κι έτσι. Έστω και με (τουλάχιστον) δύο νεκρούς, με χαραγμένους, με χρόνια τρομοκρατίας, νταβατζιλικιού, προστασίας, τρόμου κι αθλιότητας και παντοειδούς βρωμιάς.

Ακολουθούν σκέψεις που ξεκινούν από όσα άκουσα και διάβασα σήμερα.

Γιατί σήμερα οι συλλήψεις; Καταφανέστατα, όλα ήτανε στη θέση τους εδώ και καιρό για αυτήν την κίνηση. Η συμμορία πλέον εκπλήρωσε τον σκοπό της ως μπαμπούλας, έδωσε νόημα στην ανίερη συμμαχία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την αναζωογόνησε πλασάροντάς την ως δύναμη σύνεσης κι ευθύνης. Επίσης κατάφερε να συσπειρώσει εκλογικά νταβραντισμένους δεξιούς, πολλοί από τους οποίους θα επιστρέψουν (ω χαρά!) στο μαντρί της ΝΔ.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έδειξε αυτό που θέλει όλοι να χωνέψουμε: ο αντιφασιστικός αγώνας στις 'δημοκρατίες' (εγώ ντρέπομαι να αποκαλώ democracy αυτό που έχουμε στην Ελλάδα, ευτυχώς στη γλώσσα μου 'δημοκρατία' σημαίνει και Republic) γίνεται από το κράτος (αυτό των οποίων τα σώματα ασφαλείας είναι το στρατιωτικό σκέλος της ναζιστικής συμμορίας) και όχι από ξυλοδαρμένους και φυλακισμένους αντιφασίστες αγωνιστές ή, όπως τους λένε, από "αγέλες και οργανωμένους τραμπούκους". Τώρα που υπάρχει η έξωθεν καλή μαρτυρία, μπορεί η κυβέρνηση να ασχοληθεί και με άλλες συμμορίες, τους Ιερισσιώτες λ.χ., και ό,τι αντιστέκεται στο όραμά της να γίνουμε αποικία με τους ίδιους τουρμάρχες και δερβέναγες.

Ναι, αλλά γιατί σήμερα; Γιατί μας έρχονται τρομακτικά μέτρα περαιτέρω εξαθλίωσης. Γιατί τα ντόπερμαν όταν τρελαίνονται και αρχίζουνε να δαγκώνουν την οικιακή βοηθό, τα τιμωρείς. Αλλά άμα αρπάξουνε το γείτονα από το πόδι, σφαίρα στο κεφάλι. Και άμα το πράξεις και μπροστά στο γείτονα ενώ ετοιμάζεσαι να του φας όλο το πίσω από το οικόπεδο, τόσο το καλύτερο.

Ας υπήρχε μόνο μια στάλα ευθύνη και σοβαρότητα (δε λέω ντροπή πια). Όπως λέει και ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο facebook:
η πιο αυθεντική εγκληματική οργάνωση απ' τη μεταπολίτευση (γεια σου Αντρέα Λοβέρδο), να πίνεις νερό απ' την κούπα της (γεια σου κυρ Σταύρο), να αναπαράγεις την ατζέντα της (γεια σου Αντώνη Σαμαρά που θες να επανακαταλάβεις τις πόλεις μας), να της λες μπράβο (γεια σου Χρυσοχοΐδη κ γεια σου Σρόιτερ που λέγατε πως τα παιδιά καθάρισαν την πλατεία), να την προορίζεις για συγκυβέρνηση (γεια σου Μπαμπίνο Παπαδημητρίου), να την θεωρείς ευκαιρία για τη δημοκρατία (γεια σου Κασιμάτη), να μην ψηφίζεις άρση της ασυλία της (γεια σου Κεφαλογιάννη), να είσαι αβγότερος των αβγών της (γεια σου Φαήλο), να υπερασπίζεσαι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (γεια σου Άδωνι, γεια σου Καμίνη), να πουλάς σε στήλες lifestyle τα γκομενικά τους (γεια σου Θαίμο, γεια σου Χατζηνικολάου), να τους στηρίζεις με νύχια και με δόντια (γεια σου Σκάι), να τους προστατεύεις όταν μαχαιρώνουν, να κυνηγάς μαζί της μετανάστες, να πετάς μαζί της πέτρες (γεια σου ΕΛΑΣ), να σου φέρεται με το σεις και με το σας (γεια σου Ντόρα Μπακογιάννη) και πάει λέγοντας, αυτή λοιπόν η εγκληματική οργάνωση τώρα διώκεται επειδή ακριβώς η δημοκρατία μας δεν ανέχεται το φασισμό και τα εγκλήματά του. Τελεία.
Ενδεχομένως σήμερα να εξαρθρώθηκε η ναζιστική συμμορία, όπως απαιτούσαμε πολλοί. Με τον φασισμό δεν τελειώσαμε, όμως: αν μη τι άλλο, αποτελεί πλέον βασικό συστατικό της ιδεολογίας της ΝΔ. Θα το διαπιστώσουμε στο εγγύς μέλλον, σε μια κυβέρνηση ΝΔ με την ψήφο των πρώην ψηφοφόρων των ναζί, υπό τον κύριο Βορίδη πιθανόν, ή κάποιον παρόμοιο.

GatheRate

5 σχόλια:

  1. Θέλω να διαφωνήσω μαζί σου... Σαν τρελλός! Θέλω να πιστέψω ότι, ακόμα και χωρίς τα χρυσαβγουλα στο προσκήνιο, οι πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας δεν πρόκειται να ξαναχάψουν αμάσητη την προπαγάνδα που θα πέσει επί των κεφαλών τους(μας), σαν βροχή από σκατά. Ωστόσο, φοβάμαι ότι έχεις πολύ δίκιο στα όσα λες και ότι η εξάρθρωση της Χ.Α. (αν φυσικά επιτευχθεί), θα δώσει σε όλους μια ακόμα δικαιολογία για να στηρίξουν αυτούς ακριβώς που ευθύνονται περισσότερο από οιονδήποτε άλλο για τη θέση που βρίσκονται(βρισκόμαστε) σήμερα. Θλίψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο με την ατζεντα της χα που βοηθουσε την χα δεν μπορω να το καταλαβω. δηλ δεν ηταν υπαρκτο το μεταναστ3ευτικο προβλημα το εφαλτηριο που γενησε την αποδοχη της χα, αλλλα το οτι αρχισαν καποιοι να μιλανε για αυτο;;; μεχρι πριν 3 χρονια να υπενθυμισω οποιος αναφεροταν στο μεταναστευτικο μαζι με την λεξη προβλημα ταυτιζοταν αυτοματα με τους ναζιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεταναστευτικό πρόβλημα ήταν είναι και θα είναι πρόβλημα. Ο επικοινωνιακός χειρισμός του όμως από ΜΜΕ (αυτά που σήμερα πέφτουν από τα σύννεφα) και η χρησιμοποίησή του από τον Σαμαρά για να φτιάξει το τραυματισμένο του λαϊκοδεξιό προφίλ είναι αυτά που έστρωσαν το χαλί στη ΧΑ. Ο λαϊκισμός του έξω οι ξένοι δεν μπορεί να είναι η λύση σε ένα ούτως ή άλλως δύσκολο και διεθνές πρόβλημα
    * σήμερα 300 άνθρωποι πεθάναν στις ακτές της Σικελίας. Πιστεύει κανείς ότι θα ανακοπεί το ρεύμα της μετανάστευσης προς τα εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "έξω οι ξένοι" ΕΙΝΑΙ λύση στο μεταναστευτικό εάν αποφασίσεις να λησμονήσεις την πρόσφατη ελληνική ιστορία και -- κυρίως -- εάν αποφασίσεις να αντιμετωπίσεις τους μετανάστες σαν να είναι ζώα που μπορείς να σφάζεις και να χαράζεις, που μπορεί να σου ψοφάνε κατά τη μεταφορά, που μπορείς να μαντρώνεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

      Διαγραφή
  4. Πολὺ μεστὸ τὸ τελευταῖο σχόλιο, χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή